fb
НовиниПо света

Капка Касабова е финалист на престижната литературна награда Edward Stanford

1 мин.

Поредното признание за българската писателка Капка Касабова и романа й „Граница“ (изд. „Жанет 45“) пристига от Великобритания. Касабова попадна в краткия списък с номинираните за наградите The Edward Stanford Travel Writing Awards, съобщават организаторите. Общо 43 заглавия са разпределени в седем категории и пренасят читателите в истории от 150 държави. По традиция участие вземат както утвърдили се, така и дебютни автори.

Granitsa Kapka KasabovaThe Edward Stanford Travel Writing Awards включва категориите „Kнига за пътешествия на годината“ и „Изключителен принос към писането за пътешествия“. Отличията се присъждат на най-добрите писатели от цял свят и обхващат широко разнообразие от произведения, принадлежащи на различни жанрове и формати.

Номинацията на Капка Касабова й дава шанс да спечели приза за „Книга за пътешествия на годината“ в силна международна конкуренция. Тя вече доказа, че постижението е напълно реалистично, след като през декември 2017 г. романът й „Граница“ беше отличен за „Книга на годината на Шотландия“ на литературните награди Saltire.

Победителите ще бъдат обявени на бляскава гала вечеря през февруари.

Ревюто на Милена Трендафилова за „Граница“ можете да прочетете тук.

Снимка на публикацията: BITelevision

[ + ]