fb
Книги и киноСпециални

Кари Брадшоу и книгите в „Просто ей така…“

2 мин.
Снимка: CRAIG BLANKENHORN / HBO MAX

Продължението на „Сексът и градът“ се оказа доста разединяващо, но независимо дали сте в лагера на тези, които го обичат, или го мразите, не може да се отрече, че много внимание към детайлите е насочено към всеки аспект от новата глава на Кари и сие. И не говорим само за модата, пише Vouge.

По-наблюдателните фенове са забелязали много книги, които се появяват в поредицата досега – Кари е писателка и литературата все пак е нейната силна страна. Но много от изданията очевидно са поставени там, за да бъдат забелязани от зрителите, като някои (книгата на Миранда за трезвеността) дори имат свои собствени сюжетни линии. Оказва се, че е положена много работа за внимателното подбиране на всяко едно от заглавията – включително стотиците, видими на фонови снимки на рафтовете на Кари. От продукцията дори разкриват, че самата Сара Джесика Паркър е помогнала да ги избере. 

Екипът на реквизита събира около 120 книги само за Кари, след като получава списък директно от Паркър. 

От Нюйоркската библиотеката побързаха да се похвалят в социалните мрежи с кадъра, в който Кари Брадшоу държи читателската си карта, на която се вижда надписът New York Public Library.

 „С нея щяхме да говорим само за общия стил на книгите и тръгнахме от там, а след това с течение на времето тя започна да получава някои заглавия, които харесваше“, казва Майкъл Кори от продукцията. Екипът е получил и предварителни издания. Преди да заснеме всяка сцена, Паркър e избирала от селекция от книги, така че Кари винаги може да бъде видяна да държи книга или да носи такава в чантата си.

Книгите бяха толкова важен елемент от рестартирането на сериала, че официалната страница в Instagram And Just Like That разкри няколко от заглавията, избрани от Паркър за списъка за четене на Кари. Това е обширна селекция – вероятно отражение на обещанието на създателите да гарантират, че шоуто е по-приобщаващо и разнообразно този път. Има заглавия, базирани на транссексуални герои, други, които изследват расовото напрежение, множество романи, написани от жени, плюс томове, намекващи за сюжетни линии в шоуто, като изпълнени женски приятелства (звучи ли познато?).

Оригиналният сериал на HBO Max Просто ей така…“ е нова глава в историята на сериала на НВО „Сексът и градът“. В центъра са Кари (Сара Джесика Паркър), Миранда (Синтия Никсън) и Шарлот (Кристин Дейвис), докато те пренасят приятелството и проблемите си от 30-те в 50-те си години. И всичко се оказва много по-сложно.