fb
СпециалниЧети повече

Казанлък е втората спирка на Детската читалня на колела

1 мин.

Второто пътуване на Детска читалня на колела към „Пътуващите книги на Стара Загора“ е до град Казанлък – долината на розите и цигулките на 22 април 2017 г. от 11:00 часа. Домакин ще бъде Литературно-художественият музей „Чудомир“ , а сред читателите ще са ученици от пети и шести клас на Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов“ в Казанлък.

Срещата ще премине в компанията на избрани откъси и на чудесните илюстрации от книгата „Градска география”, с автори Зорница Христова и Десислава Димитрова, автор на илюстрациите – Сияна Захариева. Музиката, както винаги, ще пътува с Детската читалня на колела – този път ще акомпанират Равел, Дебюси, Вивалди, Григ, Сен-Санс.

Щедрото дърво“ на Шел Силвърстийн, „Пътешествие в страната на дърветата“ на Льо Клезио и книжки от поредиците „Философски закуски” и „Великите разказвачи на XX-XXI век” са сред заглавията, които сдружение „Пътуващите книги на Стара Загора“ ще остави в библиотеката на музея за малките читатели от Казанлък. Ще има и книжни награди за най-добрите художници.

Събитието се осъществява с подкрепата на Райфайзенбанк България и кампанията „Избери, за да помогнеш”, Национален център за книгата – НДК и с медийната подкрепа на „Аз чета”.