fb
Книги и кино

Кенет Брана ще бъде „Един аристократ в Москва“ в сериал по романа на Еймър Тауълс

1 мин.

Сър Кенет Брана ще изиграе главната роля в нова екранизация на Entertainment One по романа „Един аристократ в Москва“ от Еймър Тауълс, съобщава Deadline. Освен че ще се въплъти в образа на граф Ростов, Брана ще продуцира сериала съвместно с Марк Гордън, с когото работи заедно по адаптацията на „Убийство в Ориент Експрес“.

Самият автор сподели новината за сериала в Twitter и изказа радостта си, че главната роля е поверена именно на британския актьор.

Романът на Еймър Тауълс, който съвсем наскоро излезе и на българския пазар с логото на издателство „Изток-Запад“, е историческа драма, която пренася читателя в Русия от началото на ХХ век. Граф Александър Ростов е осъден от Болшевишки трибунал на домашен арест в хотел „Метропол“ и трябва да замени досегашния си разкошен начин на живот с ограниченията на една таванска стая. Докато историята се променя буквално под прозореца му, графът не може да излиза навън под заплахата от разстрел и е принуден да открие или придаде нов смисъл на живота си.

Кенет Брана има богат опит както като актьор, така и като продуцент и режисьор на литературни адаптации за голям и малък екран. Освен миналогодишната екранизация на „Убийство в Ориент Експрес“, в която Брана не само изигра главната роля на Еркюл Поаро, но и продуцира цяло съзвездие от холивудски актьори, името му се свързва със заглавия като „Макбет“, „Хамлет“, „Франкенщайн“, „Хари Потър и Стаята на тайните“ и „Пепеляшка“.