fb
От издателстватаСпециални

Книги с кауза за най-малките читатели

3 мин.

Миша Лина е творческият псевдоним на Михаела Сидера-Скот. Влюбена в книгите от най-ранна възраст, Михаела от години се занимава с различни благотвориелни инициативи. Люботва ѝ към четенето и поривът да помага се преплитат в трите ѝ авторски книги за малки читатели.

Всяка от тях разказва на децата за различни проблеми и страхове, с които се сблъскваме в ежедневието си, и ги учи как да ги преодоляват. Михаела издава книгите си с кауза и част от приходите от продажбите дарява на различни благотворителни организаиции.

„Чудната лодка” – книжка, която разказва за различност, толерантност, доброта и за силата на въображението.

Малкият герой на тази история е по-различен от другите хора в селото, тъй като не може да ходи. За да избегне подмятанията, семейството му се самоизолира. Честите разходки по брега на океана с измайсторената от таткото инвалидна количка и придружавани от верния Чарли са сред малкото радости в живота на Хуанито. Един ден той вижда лодка, но не каква да е лодка, а такава, която сбъдва мечти. 

Дали ще успее да се качи на нея и дали ще се сбъдне неговата мечта, ще разберете сами в тази история с изненадващ край.

„Малкото паяче” – книжка, която се докосва до страховете ни, учи ни как да ги преодоляваме, опознавайки ги, а също така да виждаме света наоколо със сърцето си.

Историята разказва за необикновеното приятелство между едно паяче и едно незрящо момче. И как това приятелство учи възрастните да гледат света от различни гледни точки.

Малкият Арни расте в голямо и любящо семейство, където всички се подкрепят, учат и играят. Той мечтае за деня, когато ще порасне и ще напусне родния дом, за да обиколи света, който се разпростира отвъд порутената ограда. Но съдбата има други планове за него и след един трагичен инцидент той остава сам, загубил цялото си семейство. И тогава открива своя закрилник в лицето на едно сляпо момченце. Срещата им се оказва решаваща за живота и на двамата и слага началото на едно доста нетрадиционно приятелство.

„Веселата хлебарка” – невероятната история на едно младо момиче, което въпреки доброто си сърце, сръчните си ръце и вечната си усмивка, се сдобива с много и силни врагове.

Амелия била от тези хора, имащи късмета да работят това, което обичат. Ето защо никога не се оплаквала от ранното ставане, горещите фурни и дългото и изтощително стоене на крака. Любовта, която носела в сърцето си, преминавала през ръцете ѝ и така сътворявала вкусните си и магични изделия. Но както много често става, в живота и на най-добрите хора се случват злини, сторени от техните завистници.

А любовта – тя винаги намира своя път до сърцата на хората, преодолявайки всички премеждия и приемайки най-странните и чудати форми понякога. И накрая ще останете с онова блажено чувство, както когато сте похапнали от любимия си десерт, поръсен с щипка любяща магия.

Този текст е част от програмата на „Аз чета“ в подкрепа на стартиращи издателства. Научете повече за нея тук.