fb
БлогБлогове

Книгите на „Аз чета“ за 2007 година

2 мин.
БлогБлогове

Книгите на „Аз чета“ за 2007 година

2 мин.

В последния ден на 2007 няма как да не отбележим кои са най-успешните книги, които тази година сме представяли в блога. Класациите са три, всяка от които е независима една от друга. Някои от заглавията се дублират, разбира се, но това си е гаранция за достоверност. Може би и твоята „Книга на 2007-ма“ е някъде между тях…

1. Изборът на авторите от блога „Аз чета“ за годишната класация на Капитал Light. Тук подбрахме пет издадени тази година книги, които обаче не са подредени йерархично, а са просто нашият топ 5.

Алек Попов – „Черната кутия“ от Александър Кръстев
Джон Луис Гладис – „Студената война. Нова история“ от Лилия Буюклийска
Кристин Димитрова – „Сабазий“ от Силвия Атипова
Лари Кинг – „Как да водим разговор без значение кога, с кого и къде“ от Росен Цветков
Сергей Минаев – „Media Sapiens“ от Александър Кръстев

2. Най-търсените книги в „Аз чета“. Какво казват търсачките за най-четените публикации при нас тази година – за нови и стари книги. Включвам и броя посещения на всяко от отделните ревюта от 1 януари до днес. Остава си неминуемата уговорка, че книгите, излезли в началото на годината, имат по-голям шанс за успех, но това е въпрос на маркетинг. (В класацията не е включена публикацията за трагичната смърт на Кембъла, която има 1138 прегледа).

1. Дж. К. Роулинг – „Хари Потър и даровете на смъртта“ – 312 уникални посещения.

2. Ерих Фром – „Изкуството да обичаш“ – 270

3. Бинка Пеева – „На копието ти любими“ – 194

4. Марко Семов – „Писма до България“ – 161

5. Исабел Алиенде – „Портрет в сепия“ – 145

3. Електронната анкета на „Аз чета“. През целия декември имахте възможност да гласувате за вашата книга на 2007 година. Ето и какво се получи.

Победител официално е „Хари Потър и даровете на смъртта“. Неофициално обаче победител няма, защото най-често посочван отговор е „Имам прекалено много фаворити“. Е, радвам се, че всички четем – заедно и поотделно, но винаги един за друг.

Честита и успешна нова 2008 година. Много книжки и повечко време за четене.