fb
Книжарници "Хермес" препоръчват...Специални

Книжарници „Хермес“ препоръчват: коледен подарък за всеки в семейството

7 мин.
Advertorial

Наближават най-светлите и обичани семейни празници и всеки от нас иска да зарадва близките и приятелите си с хубави подаръци. Споделяме мнението, че книгата е изключително подходящ избор, когато тя е съобразена с предпочитанията и интересите на човека, на когото ще я подарим. Затова и в днешната статия Книжарници „Хермес“ препоръчват ви предлагаме няколко идеи за сполучливи „книжни попадения“.

За най-малките

„Зимни приказки“ от Дон Кейси

„Зимни приказки“ неслучайно се превърна в една от най-продаваните книги през последния месец. Красиво илюстрованият луксозен сборник включва фолклорни и авторски приказки от цял свят. Тук ще намерите известните истории за Снежната царица и Дядовата ръкавичка, както и по-малко познати древни предания. Тези разкази за приключения, приятелство и магически създания ще ви отведат в далечни времена и земи и ще озарят зимните вечери с вълшебство, чудеса и топлина.

Книжарница „Хермес“ – Стара Загора

„Мечо Пух: Имало едно Мече“ от Джейн Риърдън

Една от най-обичаните детски класики – „Мечо Пух“, излезе с официално одобрена предистория, написана от Джейн Риърдън. „Мечо Пух: Имало едно Мече“ е идеалното четиво, с което да запознаете малките читатели с добросърдечното мече и неговите приятели. Бонус към изданието са придружаващите симпатични цветни илюстрации.

За почитателите на фентъзи и фантастика

Книжарница „Хермес“ – Стара Загора

„Хари Потър и Философският камък“ (дизайн и илюстрации MinaLima) от Дж. К. Роулинг

Невероятното издание на „Хари Потър и Философският камък“ с дизайн и илюстрации на MinaLima е задължително за всички фенове и колекционери на поредицата, които несъмнено ще оценят забележителните пълноцветни илюстрации и интерактивни елементи.

„Дюн. Месията на Дюн“ от Франк Хърбърт

С излизането на голям екран на мегапродукцията „Дюн“ няма как да пропуснем и вечната класика на Франк Хърбърт в луксозно издание с твърди корици, с което да изненадате почитателите на фантастиката.

За романтиците

Книжарница „Хермес“ – Варна

„У дома за Коледа“ от Джени Хейл

И тази година Джени Хейл предлага на читателите коледен роман, от който струят празничен дух, романтика и семеен уют. Тази задушевна история за семейни отношения ни припомня, че смисълът на празниците е да прекараме пълноценно време с любимите хора и да оценим истински стойностните неща. Книгата ще донесе празнично настроение там, където все още го няма, защото в нея за Коледа стават чудеса – като например да откриеш любовта!

Книжарница „Хермес“ – Хасково

„Градче на име Коледа“ от Холи Мартин

Най-очарователният и заснежен остров в Шотландия изглежда като перфектната дестинация за Коледа. Именно там ни пренася действието в „Градче на име Коледа“. Тази увлекателна любовна история не само ще развълнува всяка романтична натура, но и ще очарова всеки с дух на пътешественик.

За почитателите на трилърите и криминалните романи

Книжарница „Хермес“ – Велико Търново

„Дъждът оставя следи“ от Александър Чобанов

Неотстъпващ по стил и фабула на еталоните в жанра на съвременния криминален роман, „Дъждът оставя следи“ на известния сценарист и автор Александър Чобанов няма да разочарова почитателите на заплетените кримизагадки. Действието се развива около необичайна находка в тайно скривалище в Рилския манастир, където читателят проследява разследването на мистериозно убийство от миналото.

„Списъкът на съдията“ от Джон Гришам

Най-новата книга на Джон Гришам също няма как да не присъства в списъка ни с препоръки. „Списъкът на съдията“ въвлича читателя в смразяваща игра на котка и мишка с майсторски режисиран съспенс, което я прави и перфектният подарък за феновете на неочакваните трилърови обрати.

За кулинарите

„7 начина“ от Джейми Оливър

Свързваме Коледа не само с празнична украса и подаръци, но и с богати трапези. Затова на всички гурме ценители препоръчваме най-новата книга на Джейми Оливър. Най-обичаният готвач в света е подбрал 18 най-често използвани продукта, които приготвя по 7 начина. Така може да избирате между над 120 рецепти за вкусни ястия, приготвени с минимални усилия

Книжарница „Хермес“ – София

„Ритуали от моята кухня“ от Ирина Тенчева

Българското ни предложение в тази категория е книгата на Ирина Тенчева – „Ритуали от моята кухня“. Авторката кани читателите в сърцето на дома си, където предлага креативни вариации на любимите си и често приготвяни рецепти. Освен това тя споделя и някои любопитни истории зад различните ястия.

За любознателните и пътешествениците

„Живописна България“ от Иван Вазов

Подарете на близък човек книжна обиколка из най-красивите кътчета на България с пътеписите на Иван Вазов. В „Живописна България“ той изразява не само възторга и преклонението си пред природните богатства на страната ни, но и търси път към възстановяване на изгубената хармония между човека и земята. От редовете на книгата ще почерпите и някои интересни идеи за пътешествия из България.

Книжарница „Хермес“ – Хасково

„Алманах. По следите на България“ от Пламен Павлов и Людмил Спасов

Новият Алманах представя исторически разказ за земите около България, които някога са били населени с българи. Той е подходящ не само за феновете на телевизионното предаване „Фермата“, но и за всеки, който иска да научи повече за българската история, култура и етнос. В книгата са поместени изчерпателни сведения и солидни доказателства за величието на нашата нация – от Древността почти до наши дни.

„Живот на нашата планета“ от Дейвид Атънбъро

На фона на нарастващото внимание на световната общественост към климатичните промени и последиците от тях книгата на високоуважавания естественик сър Дейвид Атърбъро е не само информативно, но и крайно въздействащо четиво. В нея той прави равносметка на промените в околната среда и споделя надеждата и визията си за по-устойчиво бъдеще, за което всеки от нас трябва да допринесе.

За търсещите вдъхновяващи истории и послания

„Моето най-велико приключение“ от Робърт Айгър

Изпълнителният директор на „Уолт Дисни“ – Робърт Айгър, разкрива тайните на успеха си в автобиографичната книга „Моето най-велико приключение“. Този завладяващ разказ от първо лице дава безценни уроци по висок професионализъм и лидерство, които ще са от полза на всеки, който се стреми да изгради процъфтяващ бизнес.

Книжарница „Хермес“ – Варна

„Пепел от мислеща тръстика“ от Неда Антонова

Луксозното издание на емоционалната поетична книга „Пепел от мислеща тръстика“ на Неда Антонова идва навреме за празниците, за да зарадва множеството й почитатели. В нея обичаната българска писателка споделя дълбоки прозрения за смисъла, за вярата, за любовта и вътрешната хармония.

„Марая Кери. Смисълът“ от Марая Кери

Завършваме с една наскоро излязла автобиография – тази на Марая Кери. И докато си тананикате светоноизвестния ѝ коледен хит, помислете кой от вашите близки или приятели би желал да прочете историята на една от най-обичаните и слушани певици на всички времена.

Надяваме се, че сме успели да помогнем с избора ви за подарък за любимите хора, а защо не и за вас, ако междувременно някое от заглавията е събудило интереса ви.

Екипът ни ви пожелава светли семейни празници! Бъдете здрави и не спирайте да споделяте радостта от четенето!