fb
Книжарници "Хермес" препоръчват...Новини

Книжарници „Хермес“ препоръчват: Най-продаваните заглавия за 2022 г.

4 мин.
Advertorial

През 2022 г. книжарници „Хермес“ предложиха на книголюбителите разнообразни заглавия на български и чуждестранни автори от всички жанрове, а сред читателските предпочитания се откроиха както вече утвърдени бестселъри, така и нови заглавия на знакови имена. А ето и кои бяха 10-те най-продавани книги в книжарници „Хермес“ през 2022 г.:

„Пасиансът на архангелите“ от Мария Лалева

„Пасиансът на архангелите“ оглавява класацията за най-продавани заглавия през изминалата година. Поразителна история за едно семейство, което се оказва въвлечено в поредица от конфликти, тайни, обрати, мистерии и суеверия. Книгата бързо си завоюва предана читателска аудитория и заслужено получи възторжени отзиви от имена като Георги Тошев, Мира Добрева и Силвия Лулчева.

„Живот в скалите“ от Мария Лалева

На втора позиция застава друго заглавие от Мария Лалева – „Живот в скалите“. Действието се развива в Стария Созопол, а драматичната история на ръба между философията и притчата провокира читателя да си задава множество въпроси. В основата на сюжета са млада жена и нейният син, които откриват своето семейство в лицето на бивш популярен актьор и настоящ пияница, мъдър и благ старец, борбена и импулсивна арменка и възрастна гадателка.

„Глина“ от Виктория Бешлийска

Книжарница „Хермес“ – София, Стамболийски

Българските авторки доминират в класацията за най-продавани книги за 2022 г., което се потвърждава от третото място на Виктория Бешлийска със завладяващата „Глина“. Създадена от огъня на думите и пръстта на историята, „Глина“ е книга за любовта като съзидание и наказание. За ревността като проклятие. За мистичната сила на един майстор, който ведно с глината вае и съдбата си.

„Тънкото изкуство да не ти пука“ от Марк Менсън

Години след излизането си „Тънкото изкуство да не ти пука“ продължава да е една от най-четените нехудожествени книги у нас, откроявайки се сред заглавията със сходна тематика с директния си подход, остроумието и специфичното чувство за хумор на автора.

„Моите приятели животните“ от Валерия Зубкова

Детската образователна говореща книжка „Моите приятели животните“, която включва музикални бутони със звуците на 30 животни, също се нарежда сред най-купуваните книги през 2022 г. А освен със звуците, книжката запознава най-малките читатели и с други любопитни факти от света на животните.

„Атомни навици“ от Джеймс Клиър

„Атомни навици“ е не само едно от най-продаваните заглавия за миналата година, а и чудесен избор за начало на новата. С нея успешно ще извървите стъпките към постигане на поставените си цели, отказвайки се от вредните си стари навици и заменяйки ги с полезни нови.

Книжарница „Хермес“ – Варна

„Сърце“ от Виктория Бешлийска

Виктория Бешлийска намира място в класацията ни и с най-новата си книга – „Сърце“, която излезе миналата година и мигновено покори сърцата на читателите. „Сърце“ ни връща назад към годините след царуването на Йоан Асен II – период на нестабилност във властта, на укрепване на вярата, търсене и тайнства. А именно тайнствата са това, което търсят героите в романа.

Книжарница „Хермес“ – Стара Загора

„Където пеят раците“ от Дилия Оуенс

Екранизацията по романа увеличи популярността на заглавието сред любителите на книгите и киното. А ако все още не сте се запознали с книгата или филма по нея, то се пригответе да се потопите в трогателната история на Кая, която бива изоставена от семейството си, но намира начин да оцелее и заживява сама в малка къща насред мочурищата. Изолацията за младата героиня обаче не продължава дълго, когато на хоризонта се появява любовта, последвана от шокиращо убийство…

Книжарница „Хермес“ – Пазарджик

„Коледна магия“

„Коледна магия“ се превърна в търсен подарък за най-малките читатели и така успя да се нареди на девета позиция в класацията ни. Книгата съдържа забавни и вълнуващи приказки и стихотворения от големи български писатели и поети като Ангел Каралийчев, Елисавета Багряна, Дора Габе, Гео Милев и Димитър Спасов, а красивите реалистични илюстрации, допринасят за коледните дух и настроение.

Книжарница „Хермес“ – Велико Търново

„Времеубежище“ от Георги Господинов

Сред 10-те най-продавани заглавия се нарежда и Георги Господинов с романа „Времеубежище“, който през 2021 г. спечели престижната италианска награда „Премио Стрега Еуропео“, а през 2022 г. беше номиниран за друга италианска награда – „Грегор фон Рецори“.

Завършваме с пожелание 2023 г. да донесе куп вълнуващи изненади за всички книголюбители и да се насладим на множество интригуващи нови заглавия, които да наредим сред любимите си!