fb
БългарияНовини

Книжен базар с грижа за дивите птици

2 мин.

Книжните сладкарки от Trouble Bakers и „пиратите“ от бар Абордаж ни канят да направим пролетно прочистване на библиотеките, за да споделим прочетените вече книги с други читатели и да открием на свой ред нови четива. Книжният базар ще се проведе на 24 и 25 април от 11 до 15 часа на ул. „Веслец“ 22 в центъра на София. В дните преди събитието бар „Абордаж“ ще приема книгите – дарения за базара. Можете да занесете запазени и интересни заглавия между 16 и 22 часа през делничните дни, а в събота и неделя – между 11 и 22 часа. Всички книги ще бъдат прегледани и подредени в ценови категории от 2 до 10 лева. Организаторите обещават, че от своя страна също са подготвили страхотни четива, чиято стойност със сигурност надвишава тези цени.

По време на книжния базар всеки е добре дошъл да избере и закупи от внимателно подбраните книжни съкровища. За посетителите ще има вкусна почерпка от кулинарния екип на Trouble Bakers. Събитието ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки, за да не се допуска струпване на хора в заведението. Събраните средства от базара ще бъдат дарени на Фонда за дивата флора и фауна с кауза опазване на лешоядите – защитен вид, който е особено важен за екологичното равновесие. Книгите, които не намерят нови (по)читатели, ще бъдат изпратени на читалища в страната.

Следете и Facebook събитието, в което организаторите обещават да разкрият част от книжните изненади, които ще ви очакват.