fb
Ревюта

Коледна история с вълшебна шейна

2 мин.
Valshebnata sheina

Valshebnata sheinaНавън е доста студено и мрачно и най-приятно е човек да се сгуши на топло и да прочете някоя страхотна история. Какво ще кажете за една коледна история от Лисичата гора? Съгласни?

Готово. Вече сме в Лисичата гора точно преди Коледа и се запознаваме с мишлето Харви, зайчето Ру, таралежчето Уили, зайчето Кейти и язовеца Джереми. Гората и цялото село тънат в хрупкав сняг, но от него не могат да се направят хубави снежни човеци. Няма разочарование, което да не може да се преодолее с малко вкусен сладкиш, затова нашите нови познайници опустошават коледния сладкиш на мама Зайка.

И за зайчетата, таралежчетата, мишлетата и язовците украсяването на коледната елха е голямо забавление, така че на другия ден приятелите тръгват към гората за елха. Набързо напълват цял кош с борови шишарки за нов коледен сладкиш, но после ги застига страховита снежна буря. Точно когато вече решават, че са се изгубили, бурята стихва и се озовават пред замръзнало езеро. А в него, върху леда, стои подканващо красива и изящна шейна.

Уили се оказва най-любопитен, а скоро и останалите се покатерват след него в особената шейна. Веднага разбират, че тя изпълнява желанията им и сама ги отвежда където пожелаят. Първо, обиколка на езерото, после – до елховата гора да си изберат коледна елхичка. Тъкмо вълшебната шейна да ги отведе у дома ииии … Уили си пожелава да види Дядо Коледа.

Дали неговата шейна ще изпълни желанието му? (Нали не сте си помислили, че една вълшебна шейна може да бъде нечия друга освен на белобрадия старец?) Къде живее Дядо Коледа? Как изглежда той? Ще им покаже ли работилниците за подаръци и с какво ще ги нагости? Как ще завърши това приключение и ще им повярва ли някой вкъщи къде са били?

Всичко това и още ще научите от историята „Вълшебната шейна” на Синтия и Брайън Патерсън на издателство „Грифин”. А когато попаднете на необикновена шейна, вече ще знаете какво да правите, нали?

Ето и снимки от вътрешните страници на книжката на изд. “Грифин”:

Ревюто е публикувано първоначално в „Детски книги