fb
НовиниПо света

Оуън Колфър, Холи Блек и Касандра Клеър обявиха новите си книги в Болоня

1 мин.

Трима от най-харесваните съвременни автори за деца и юноши обявиха своите планове за бъдещи издания по време на първия ден на Панаира на детската книга в Болоня. Холи Блек (Хрониките на Спайдъуик) и Касандра Клеър (Реликвите на смъртните) обединяват силите си за написването на нова поредица, а Оуън Колфър, автор на поредицата за Артемис Фоул, ще си сътрудничи с илюстратора Оливър Джефърс за планирания за есента на 2015 г. Imaginary Fred, съобщава сайтът „Детски книги“.

Поредицата на Блек и Клеър Magisterium ще разказва за неохотния магьосник Колъм. Издател ще бъде Random House Children’s Publishers (RHCP), а първата книга, The Iron Trial, се очаква през септември. “Много е вълнуващо да издадем общ проект на тези две феноменални авторки навсякъде където присъстваме. Знаем, че The Iron Trial моментално ще наелектризира читателите и, естествено, ще ги остави да тръпнат в очакване на следващите части от поредицата”, казва Беки Страдуик, редактор в RHCP Великобритания.

При нехудожествената литератута новината дойде от Oxford University Press, които обявиха, че догодина ще издадат нов илюстрован речник на Шекспир за деца.

В рамките на първия ден на панаира в Болоня бяха оповестени и носителите на наградата Ханс Кристиян Андерсен за тази година – японската писателка Нахоко Уехаши и бразилският илюстратор Рожер Мело.