fb
НовиниПо света

Комикът Джими Фалън и Macmillan даряват книги за $1 млн.

1 мин.

Комикът и ТВ водещ Джими Фалън и Macmillan ще направят дарение от нови книги на стойност $1 000 000 на американската образователна програма First Book, съобщават от издателството.

Дарението ще бъде разпределено за деца в нужда през мрежа от над 275 000 учители и ментори на четенето в ранна детска възраст в САЩ и ще включва илюстрованата детска книжка на Фалън „Your Baby’s First Word Will Be DADA“ („Първата дума на бебето ви ще бъде ТАТА“).

„Въпреки че книгата се състои само от думата ‘Dada’ и няколко животински звуци, увереността, която получаваш от прочитането на първата си книга, отваря цял един нов свят“, убеден е ТВ водещият.

„Много сме развълнувани и благодарни за това дарение. За пръв път в историята на САЩ повече от половината от децата в обществените училища са от семейства с ниски доходи. Нуждата от книги и образователни ресурси за тези деца никога не е била по-голяма“, казва Кайл Цимър, председател на First Book. Компанията е социално-предприемачески проект, който от 1992 г. насам е осигурил над 150 млн. нови книги и образоветални материали на американски училища и програми за ученици от социално слаби семейства.