fb
БългарияНовини

Стартира четвъртото издание на конкурса за планински разказ „Под върха“

1 мин.

Софийският планински клуб организира четвърто поредно издание на конкурса „Под върха“ с медийната подкрепа на „Аз чета“. Всеки може да участва, независимо от пол, възраст или практикуван спорт, като изпрати своя разказ, свързан с планината, в обем от 18 000 знака (10 машинописни страници). Единственото условие е изпратените разкази да не са били награждавани в други конкурси.

Ето какво споделят организаторите на „Под върха“:

Когато през 2015 г. ни хрумна идеята да съберем на едно място хора, планини и добро перо, още не знаехме, че ще намерим толкова много съмишленици. Изненадохме се приятно, за което ви благодарим! Всички, които посещават планината, я виждат по различен, индивидуален начин. Именно тези разнообразни гледни точки, чувства и емоции искаме да съберем на едно място… пък и да раздадем награди на най-добрите сред вас.

Разказите си можете да изпращате на имейл podvurha@spk.bg. Крайният срок за участие е 23:59 ч. на 28 декември 2018 г. Най-добрите творби ще бъдат избрани от многочленно жури, с чиито членове можете да се запознаете в събитието във Facebook. Победителите ще бъдат обявени на специална церемония в Клуб на пътешественика през януари 2019 г. Изпратилите произведенията си навреме ще се съревновават и за награда на публиката.

Тази година наградите са осигурени от Софийски планински клуб, „Stenata“, „Айляк Хамак“, „360°“, Хотел „Тихият кът“, „Софтпрес“, „Doppelherz Bulgaria“, „Жанет 45“ и Velocafe.bg.