fb
БългарияНовини

Конкурс за (видео)есе може да ти донесе посещение в космически лагер през 2017 г.

2 мин.

Чудесно написано есе може да донесе на талантлив и любознателен ученик участие на лагер в Space Camp Turkey, един от трите в света, създадени по модел на NASA. Програмите на космическия център дават възможност на деца и младежи на възраст от 9 до 15 години с интереси в науката да се докоснат и да работят с най-съвременни технологии в областта на астрономия, роботика, астрофизика и биология, както и да преминат през тренажори за астронавти.

space-camp-logoeng_final-768x766Център за творческо обучение е координатор на програмата Space Camp Turkey за България и вече 13 години организира ежегоден конкурс за есе и видео есе, където най-изявените кандидатури могат да спечелят пълна или частична стипендия за програмата. През 2017 г. квотата за България е между 60 и 100 деца и младежи.

Краен срок за кандидатстване е 1 март 2017 г., а темите тази година са:

1. Аз пътувам през „тунел“ на времето.
2. Моята земя след 300 години.
3. Роботите – моите приятели.

147759083520334-minЕсетата трябва да се вместват в 500 думи, като съдържат и информация за обратна връзка както на участника, така и на родител или училище. Допустимо е използването на интернет или други източници за събиране на факти, дати и примери, но не се толерира копирането на цели пасажи от интернет и чужди разработки без посочване на източника. Есетата могат да бъдат написани както на български, така и на английски език.

Видео есетата представляват видео запис, който е качен в youtube, vbox7 или друг портал за споделяне на видео, в който запис кандидатът представя своята теза (гледна точка) по една от темите за есе. Видео есетата могат да включват различни демонстрации, нагледни експерименти, компютърна анимация и творчески идеи за онагледяване на дадените примери. Записът трябва да е с дължина до 5 минути.

Повече информация за конкурса мжоете да прочетете тук.