fb
БългарияНовини

Конкурсът на „Забавното четене“ предизвиква ученици да променят четири популярни истории

1 мин.

Да напише алтернативна версия на края на любимата си книга вероятно е мечта на почти всеки читател. Сега кампанията „Забавното четене“ дава тази възможност на най-малките читатели със своя конкурс за творческо писане, а произведенията „на прицел“ са „Пипи Дългото чорапче“, „Малкият принц“, „Котаракът в чизми“ и „Малката кибритопродавачка“.

Децата могат да изпратят произведенията си на имейл info@az-deteto.com до 31 август включително, като напишат трите си имена, навършени години и населено място. Всеки на възраст от 8 до 14 години има право да изпрати едно произведение с дължина до 2 страници в Word и с размер на шрифта 12.

Всички текстове ще бъдат прочетени внимателно от жури, в което са включени Мария Дуковска, главен редактор на Az-deteto.bg, авторът на „Приключенията на Мотовете“ Радостина Николова, Виктория Бисерова, собственик на издателство „Ентусиаст“, и Валентина Стоева, създател и главен редактор на сайта Detskiknigi.com.

„Със сигурност ще разчитаме на интересни творби, написани с голямо въображение и фантазия“, каза Мария Дуковска в предаването “Днес” по Bulgaria On Air, където беше представен самият конкурс. Вал Стоева споделя, че неин личен приоритет за оценяване ще бъде ненамесата на родители при създаването на текстовете.

Условията за участие в конкурса можете да видите в сайта „Детски книги“. Изгледайте и видео от участието на Валентина Стоева и Мария Дуковска в “Днес” по Bulgaria On Air.