fb
БългарияНовини

Кампанията „Забавното четене“ продължава и през 2016 под мотото „Чети между редовете!“

2 мин.

От старта на инициативата през 2011 г. досега в нея са се включили над 12 500 деца, прочели над 137 000 книги

Инициативата на сайта Az-deteto.bg „Забавното четене“ за пръв път ще излезе от рамките на летните месеци и ще продължи до края на годината. Кампанията стартира на 29 май със специално събитие за деца и родители в клуб „Перото“ от 14,00 часа. Към инициативата тази година се присъединяват национална телевизия Bulgaria ON AIR, радио Bulgaria ON AIR и Dnes.bg, а „Аз чета“ по традиция е медиен партньор.

Целта на „Забавното четене“ е да стимулира децата на възраст от 6 до 14 г. по-често да отварят книгите през ваканциите и почивните дни. През 2016 г. обаче мисията на организаторите е да насочат вниманието към скритите послания в любимите детски произведения.

С различни събития и активности „Забавното четене“ ще показва по атрактивен и приятен начин колко е важно за децата да се научат да четат критично, с анализ и оценка, или „между редовете“. В кампанията ще се включат и популярни лица, които ще правят свой прочит на емблематични приказки, за да се убедят децата още по-лесно в ползата и удоволствието от четенето с разбиране.

„Забавното четене“ продължава добрата традиция с конкурса за най-четящо дете. Всички на възраст от 6 до 14 г. може да се регистрират в електронния читателски дневник на сайта Az-deteto.bg и да публикуват информация за прочетените от тях книги до края на годината.

Екипът на „Забавното четене“ отново ще посети различни градове и училища в страната, а за децата-бъдещи писатели е предвидена и творческа работилница. От старта на кампанията през 2011 година досега в нея са се включили над 12 500 деца, а прочетените книги са над 137 000.