fb
Ревюта

Кравешки досиета „Х“: Дейвид Духовни в „Мамка му… и крава!“

1 мин.

mamka-mu-i-krava_1Младото поколение го познава повече като писателя Ханк Мууди от „Секс до дупка“, отколкото като агент Фокс Мълдър от „Досиетата „Х“. Може дори да са чели и „Бог мрази всички ни“, написана от писател в сянка от името на Ханк Мууди, но определено ще препотвърдят реномето на Дейвид Духовни като „истинска машина“ след „Мамка му… и крава!“ (ИК „Бард“).

Първата книга на Духовни е много повече от свръхестествена – това е образователна книга за подрастващи, която ще ви счупи от смях. Да, хумор – кравешки, но истински. Определено хумор от 21-ви век, където прекалено голяма част от шегите изискват сериозен опит, за да бъдат разбрани, но все пак са примесени с наивни по детски обяснения за света.

Представете си сега градско дете, което никога не е виждало крава (освен може би Cow&Chicken по CN, ако още го дават изобщо!), но получава знанията си за света директно от въображаема крава в далечна ферма. Разбира се, докато баща му му чете вечер преди лягане, подсмихвайки се леко на странни за самото дете пасажи. Добър начин да опознаеш животинската ферма, нали така?

И отново – не си мислете, че книгата е задължително за детския рафт. Защото какво по-забавно от това да гледаш как някой расте и открива интересни факти за всичко около себе си? Пък дори този някой да е крава. Крава мацка, крава беглец, летяща със самолет крава, разрешаваща международни конфликти крава. Може да е много по-забавно, отколкото сте си представяли!