fb
БиблиотекитеНовини

Летен детски клуб в библиотеката забавлява децата на Добрич

1 мин.

библиотека дора габеЛятото дойде, ваканцията е в разгара си, а библиотекарите от Детския отдел на библиотека „Дора Габе“ в Добрич са планирали вълнуващи срещи за най-младите читатели, които ще се включва в Летния детски клуб „Играй и учи”. Първото събиране на клуба се състоя на 21 юни и в него участваха 28 деца, съобщава „Дарик“.

Ето каква беше програмата на първото занимание на клуба:

Младите приятели на библиотеката посетиха различните сектори, фондове и специални библиотечни колекции, научиха какви са и как се ползват библиотечните услуги, кои са културните и образователни прояви, които се организират на територията на културния институт.

Библиотекарите от отдел „Краезнание“ им обясниха как се дигитализират книжни библиотечни документи и представиха вече дигитализирани книги, стари пощенски картички с изгледи от Добрич, фотографии на Дора Габе.

В отдел „Изкуство” участниците разгледаха репродукции и албуми на световноизвестни художници, нотни издания и слушаха грамофонна плоча с приказката на Братя Грим „Храбрият шивач”. Обиколката завърши с посещение на отдел „Библиотечни фондове и каталози” – мястото, в което закупените книги се превръщат в библиотечни документи.

В Интерактивния кабинет децата бяха запознати с проекта на Българската библиотечно-информационна асоциация за насърчаване на детското четене – „Пътуващи сандъчета” и с движението за свободно споделяне на книги – Bookcrossing.

Снимки: Регионална библиотека „Дора Габе“ – Добрич