fb
Аз чета повече със StorytelНовини

Летен душевен оргазъм обещава първата еротична поредица от Storytel Original

7 мин.
Advertorial

Щом зърне (или проспи) първите лъчи на юлското слънце, човешкият организъм рязко преминава в режим „търсене на удоволствие“. Най-честата комбинация е пътуване под всякаква форма, забавление до неопределени измерения и почивка по всевъзможни начини. Този коктейл, който условно можем да наречем „щастие“, е гарантирано овкусен от положителните ефекти на близостта с крайбрежието. Група учени откриват, че звуците на морето подобряват и разширяват човешкото самосъзнание и емоционално благосъстояние. А сега си представете звуците на една истински добра история и то пасваща точно на моментното настроение – еротика, страст, потайност, мъка, желание, размисъл, сами изберете от обещаващата щастие библиотека с юлски заглавия в Storytel:  

“Оргазъм за ушите“ (Eargasm) от Storytel Original

Еротичната аудио поредица излиза точно на „July morning”, може би един от дните, в които се сбъдват най-много еротични фантазии през лятото. Горещият сезон е идеалното време за смели идеи, нови усещания и удоволствие до сутринта. Благодарение на 400 смели жени от Нидерландия, техните най-съкровени желания за телесни удоволствия са превърнати в интригуващи истории, които разчупват статуквото, че сексът е табу. Правото на удоволствие е за всеки и по всяко време без повод за срам от формата му: секс с жена, с непознат, на необичайно място или с повече участници – фантазиите нямат граници. Това са истории, създадени от жени за жени, с една главна цел – женското удоволствие. При всички положения насладата е гарантирана.

„До дъно“ от Анна Пеева – нов сезон Storytel Original

Със затаен дъх очакваме втория сезон на българския аудиосериал „До дъно“. Всичко започва в едно мрачно мазе в центъра на столицата, където бившият следовател Петър намира причина да изплува от мрачната алкохолна прегръдка. Преплетените съдби и душевните въпросителни карат слушателя да „изпие“ до дъно тази човешка история, която приема изцяло нови измерения във втория сезон. Колко дълъг и трънлив е пътят от омразата до любовта? Достатъчно ли е да обичаш някого, за да му простиш? Тези два въпроса преследват въздействащите аудио персонажи на Калин Врачански и Яна Кузова като призраци от миналото. И така, те вървят рамо до рамо към повърхността в тази напрегната драма за отмъщение, възмездие и любов.

Черният лебед“ от Насим Никълъс Талеб

В отговор на откритието на астроном, през 2004 г. The New York Times обявява, че Вселената може да има „мирен край“ след „десетки милиарди години“, но предупреждава и че не може да се изключи експлозия на космоса след няколко милиарда години. Пишейки за същото откритие, The Washington Post прогнозира, че смъртта на космоса ще отнеме 30 милиарда години, добавяйки едно важно уточнение: „Остава невъзможно да се предскаже със сигурност съдбата на Вселената“. Кой би повярвал, че не е сигурно какво ще се случи след 30 милиарда години? Надменността на предсказанията – и вечната ни изненада, когато непредвиденото се случи – са темите на увлекателната книга на Насим Никълъс Талеб. Черният лебед е рядко или случайно събитие, което е неочаквано и се отличава с три характеристики – то е непредсказуемо, има огромно въздействие и може да бъде обяснено със задна дата. С други думи, свежда се до фразата „вероятно може би“. 

„След теб“ от Джоджо Мойс

Години наред историята на Луиза Кларк вълнува читателите с трилогията „Аз преди теб“, „След теб“ и „Все още аз“, превръщайки любовните романи в световна сензация. Опра Уинфри определя първата книга като: „Необичайна любовна история, която се чете на един дъх!“. Във втората част, след като Уил вече си е отишъл, става ясно, че често използваната фраза „любовта ще спаси света“ явно не е приложима абсолютно винаги. „След теб“ разгръща турбулентното пътешествие между мъката, безсънието, внезапните изблици на гняв и безкрайния вътрешен диалог с човек, който вече не съществува, в стремежа да изградиш отново живота си. Но всеки, който е претърпял загубата на сродна душа, знае, че година и половина не е достатъчно време за „възстановяване“. А може би и цял живот не е достатъчен. Дали ще успее, ще чуем в последната част на трилогията „Все още аз“, която предстои да излезе в платформата през август. 

„Гръцко синьо. Не съвсем пътеводител“ от Анита Димитрова

Вероятно има безброй пътеводители, които описват най-добрите плажове в Гърция, познатите и непознати острови, храната, историята и гостоприемството. Затова тук присъства важното уточнение „Не съвсем пътеводител“. Ако търсите практични съвети за цени, фериботи, ресторанти, паркиране, храна, ще ги откриете в тази книга. Ако търсите исторически справки и препратки към богатата гръцка култура, ще ги откриете в тази книга. Ако търсите лични изживявания и разкриване на непознати дестинации, също ще ги откриете в тази книга. С леко поетичен стил и приятен хумор тя може да се слуша в ролята на съветник или като вълнуваща приказка. Описанието на книгата обещава тридесет и две близки и далечни дестинации, полезни съвети и не само… ще срещнем също вендети, тюлени, политически убийства, вулкани и земетресения, котки, любовна история, корабокрушения под звука на стъпките на Омир, Байрон, Казандзакис и Ленард Коен.

Аудио библиотеката този юли предлага още нестихващо разнообразие. „Проблемът [на] Спиноза“ от Ервън Д. Ялом търси тайната на влиянието на Спиноза върху големите немски писатели, „Соларис“ от Станислав Лем изследва контакта с извънземния интелект, а Убийството е всичкоот Антъни Хоровиц завладява с криминален съспенс и изкарва от зоната на комфорт. За по-романтичните „Лято на плажа“ от Вероника Хенри и „До всички момчета, които съм обичала“ от Джени Хан обещават любовно настроение, а за феновете биографиите „Робин“ от Дейв Ицков разказва за личното познанство на автора с Робин Уилямс. И за родителите има нещо хем забавно, хем тъжно в „Седем разказа от Мама Нинджа“ от Мария Пеева, а за децата „Принцеси наистина“ от Катя Антонова предстои да излезе като аудиокнига в средата на месеца. Наваксването с дългия списък с книги за лятната ваканция се оказва, че не пречи да си ближеш сладоледа докато отмяташ заглавията в списъците за 1-7 клас или 8-12 клас

Краят  на юли е също толкова знаков както началото, защото на 30 юли отбелязваме Международния ден на приятелството! Още един чудесен повод да се присетим за близък човек и да му подарим цели 30 дни безплатен тестови период заедно с препоръка за първа аудио книга, която да чуе в Storytel, с функцията Refer a friend в приложението. Просто отваряме заглавието, което искаме да препоръчаме на любим човек, и от менюто с трите точки в горния десен ъгъл избираме “Подарете 30 дни безплатно на приятел” заедно с начина за споделяне – SMS, имейл, месинджър или Viber. Защото споделеното щастие е двойно щастие, нали така?!

Повече за Storytel

Storytel е една от най-големите стрийминг компании в света, предлагащи абонаментни услуги за аудио и електронни книги, с каталог за слушане и четене от над 700 000 заглавия в световен мащаб. Визията на Storytel е светът да бъде едно по-съпричастно и емпатично място благодарение на добрите истории, които да бъдат споделяни и преживявани от всеки, навсякъде и по всяко време. Услугата предлага абонамент за аудио и електронни книги под шапката на Storytel и Mofibo. Издателската дейност на Storytel се осъществява чрез издателските къщи StorySide, както и  скандинавските Norstedts, People’s и Gummerus. Storytel има представителства в над 25 световни пазара, а седалището е в Стокхолм, Швеция.