fb
БългарияНовини

“Пътуващите книги на Стара Загора” събират летни четива

1 мин.

В разгара на летните жеги и отпуските книгите са неоспоримо освежаващо решение за всеки запален читател, затова и всяка кампания, която събира книгите и хората, е повече от добре дошла.

От “Пътуващите книги на Стара Загора” не остават по-назад и през целия август огранизират кампанията “Дари лятно четиво”. Инициативата цели да предложи на читателите в града голямо разнообразие от четива за лятото и да превърне неформалната организация в “място, на което всеки четящ и обичащ литературата да се чувства уютно”.

“Всеки има в дома си книги, които вероятно няма да прочете втори път или пък просто иска да ги сподели с повече хора. Ето защо организираме благотворително набиране на книги, списания, албуми и всякакви други интересни неща за четене”, споделят организаторите в специално създаденото фейсбук събитие.

Книгите се събират в офиса на Общетвения посредник за Община Стара Загора – ул. „Ангел Кънчев“ №70, от понеделник до петък от 09 – 11 ч. и между 14 и 16 ч. Дарения могат да се пращат също по пощата на посочения адрес, а всеки, който дари книги, ще получи договор за дарение, както и грамота.

От организаторите също припомнят, че всички желаещи да се включат в дарителската кампания, трябва да подберат четивни и подходящи заглавия, а не просто да разчистят домашната си библиотека.

Повече за инициативата и контакт с организаторите може да откриете тук.

[ + ]