fb
От издателстватаСпециални

Литературна анкета отбелязва 70-ия юбилей на Владимир Зарев

1 мин.

Големият български писател Владимир Зарев ще отбележи 70-годишния си юбилей с представянето на новата книга на проф. Николай Димитров „Владимир Зарев. Литературна анкета“. Организираното от издателите му от „Хермес“ тържество ще се състои в петък, 6 октомври, от 19,00 часа в Софийска градска художествена галерия.

Освен авторът на Анкетата, гости на събитието ще бъдат още проф. Михаил Неделчев, който ще коментира творчеството на Зарев, както и актьорът Ириней Константинов и камерният оркестър на Бедрос Папазян.

Издателска къща „Хермес“ обяви още, че предстоят и творчески вечери с участието на Владимир Зарев в Пловдив, Велико Търново, Варна и Видин, на които почитателите на писателя ще чуят повече за книгата, очертаваща както творческия му профил, така и неговия житейски път. Тя проследява предисторията и написването на едни от най-значимите творби на писателя – трилогията, включваща „Битието“, „Изходът“ и „Законът“, през редица други негови произведения от различни жанрове, до най-новия му роман „Орлов мост“.

В интервю за БГНЕС той споделя:

„Човек и добре да живее навършва 70 г., това ме сполетя и мен. Признавам, че цял живот съм се мъчил да напиша съвършената книга и никога не съм успявал. А, може би, никой не го е направил, защото съвършенството е като хоризонта – колкото повече го приближаваме, толкова повече той се отдалечава.“