fb
Ревюта

Поемете на приключениe в света на детството с Лупо и Тумба

2 мин.
lupo-i-tumba-chast-2

lupo-i-tumba-chast-2С порастването почти всички възрастни губят способността си да виждат света открито. За щастие, някои хора запазват това свое качество и дори създават прекрасни истории като „Лупо и Тумба“ – част 1 и част 2 (изд. „Жанет 45“).

Петя Кокудева е сред любимите ми автори, защото разгръщането на книгите ѝ е като прозорец към детството. Забавните Лупо и Тумбо отвеждат читателя в дебрите на въображението, където той разбира:

– Винаги съм се чудил, има ли разлика между беда и приключение, Тумба…
– Разликата е дали съм си взел пиратската шапка, Лупи. Ако падна в реката и не съм я взел, това е беда. Но ако съм я взел – тогава определено е приключение.

Кучето Лупо и енотът Тумба обясняват важни и не толкова важни неща за живота, чрез които си припомняме, че светът е едно чудесно място и че винаги можем да погледнем на ситуацията под друг ъгъл. Забавни, мъдри и проникновени, техните разговори са всичко, което ви трябва, за да се усмихнете през деня. А и ще научите кой е най-умен в гората, как се спасява мармалад от дъното на буркана, защо морковите са полезни, къде е домът, как да разтягате хубавите моменти и още много.

Двете части на „Лупо и Тумба“ се предлагат с меки и твърди корици, така че сами решавате кое издание точно искате да притежавате. Книжките отново са с илюстрациите на Ромина Беневенти, които са толкова чудесни, че ми се иска да си ги сложа в рамка и да ги окача по стените вкъщи.

Ако все още не сте чели нищо от Петя Кокудева, можете да започнете с приключенията на Лупо и Тумба, а защо не и с някоя от трите ѝ предишни стихосбирки? Каквото и да изберете, няма да сбъркате. Обещавам ви, че вие и децата около вас ще ги обикнете.

Прочетете още ревюта за другите книги на Петя Кокудева – „Малки същества“ и „Лулу. Детски стихотворения за възрастни“.

Можете да вземете тази книга с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си!