fb
НовиниПо света

Любимата бизнес книга на Бил Гейтс и Уорън Бъфет започва нов живот

2 мин.

Забравена десетилетия наред бизнес книга разтърси и британския издателски бранш след фурора си в САЩ. Издателската къща John Murray Learning (JML) подписа правата за разпространение на „Business Adventures”, чийто автор е починалият през 1993 година Джон Брукс. Освен дигиталното издание, което вече е пуснато на пазара, JML планира и хартиен вариант на произведението. Той ще е на цена от 14,99 паунда и ще бъде пуснат на пазара от 12 август, съобщава TheBookSeller.com.

Интересът към творбата на Брукс дойде след като в началото на юли Бил Гейтс я определи като „най-великата бизнес книга, която е чел“. Няколко дни след това друг от най-успешните бизнеслидери Уорън Бъфет призна, че също е черпил опит от книгата. Американският издател Open Road бързо придоби правата за дигитално издание на книгата и за броени дни то се изкачи до пета позиция по продажби за Kindle по данни на Qz.com.

„Благодарение на изпълнената с ентусиазъм подкрепа на Бил Гейтс спрямо “Business Adventures”, всички ние преоткриваме брилиантния ум на Джон Брукс. Интелигентна, забавна и изпълнена с добре развити и пъстри персонажи, книгата на Брукс е литературна наслада“, коментира интересното явление Ник Дейвис от Jоhn Murray Press.

„Business Adventures” се състои от 12 изследвания на казуси от Уолстрийт. Всички гравитират около финансовата криза през 1962 година и опитите на американските банкери да стабилизират британския паунд. Книгата е издадена през 1969 г., но тиражът ? се изчерпва през 1971. Самият Гейтс получава нейно копие двайсет години по-късно – през 1991 г., от магната Бъфет.

Вижте какво казва и самият Гейтс за книгата в личния си блог: