fb
Ревюта

Чети и играй на строителна площадка

1 мин.

Едно време книгите ни провокираха да си измисляме занимания – трябваше сами да си набавяме материалите, да мислим сложни схеми за подготовка на играта и куп други подробности, които отлагаха удоволствието от самата игра във времето. Днес книгите не са това, което бяха. В ерата на новите технологии, за да бъдат конкурентни на другите медии, те трябва да предлагат бърз и лесен старт на играта.

„Малък майстор. На строителната площадка“ (изд. „Хермес“) дава на бъдещите строители всичко необходимо за весела игра, вдъхновена от кратка, забавна и полезна история. Действието се развива на строеж, както е видно от заглавието, а в комплекта за игра децата ще открият всички видове работници, необходими за подобен проект. Там ги качат и два картонени макета – на самосвал и багер, – които да си сглобят без ножици и лепило, само с помощта на гаечен ключ, болтове и гайки.

„Малък майстор. На строителната площадка“ е добра идея за подарък за момчета/момичета с увлечение към строително-ремонтните дейности. Книгата бързо ще бъде превърната в играчка, но това е начин децата да разбеат, че и книгите може да са забавни, не само технологичните подаръци.

[ + ]