fb
Ревюта

Ангел. Бизнес ангел

1 мин.
biznesa

biznesaНе разбрах защо се вдигна толкова шум около тази книга. И не точно около нея, а около автора на текста вътре. Но ще бъда добър: „Малка книга за бизнеса“ на Боян Бенев е идеалният подарък за тази Коледа.

Книжката се чете за точно 25 минути. И то само ако се чете по следния алгоритъм: разглеждане на илюстрацията на дясната страница-прочитане на текста-отново разглеждане на илюстрацията за по-добро разбиране.

Както става ясно – книжката си струва предимно заради страхотните попадения на художника Райчо Станев. Честно казано, илюстрациите спасяват изданието, защото целият текст от Бенев може да се генерира за около час с добро разглеждане на „по-добрите сайтове за мениджмънт“. Което разбира се никак не омаловажава избора му на теми, които да засегне.

Така че моето лично предложение е Боян Бенев да вземе под крилото си няколко стартиращи бизнеса у нас и да бъде техен ангел, за да покаже на практика защо е Млад предприемач на годината в Обединеното кралство за 2007 г. И да отдели средства да финансира „Малка изложба за бизнеса“, в която да се отдаде най-накрая заслуженото на Станев, който спасява тиража.

И пак да повторя, книгата е наистина добър подарък за вашите бизнеспартньори или приятели, занимаващи се със сериозна дейност. Вътре има няколко истински idea-лампички. Държи изкъсо, както се казва.

P.S. Вероятно няма да напиша ревю след 30-те минути, в които ще прочета „Малка книга за реалността“.