fb
БългарияНовини

Малките читатели развихрят въображението си в конкурса „Аз като герой в любимата ми приказка“

1 мин.

За четвърта поредна година „Britanica“ кани малчуганите да се впуснат в приключения в света на приказките, като се включат в конкурса за детска рисунка „Аз като герой в любимата ми приказка“, чийто партньор тази година е Фондация „Детски книги“.

Организаторите предизвикват децата от предучилищна възраст и в първите две години в училище да претворят приказните светове в картини и да потърсят своето място в тях. Целта е малчуганите да повярват, че самите те могат да бъдат като приказните герои, за които няма граници, стига да полагат усилия, да не се отказват и да постъпват правилно.

Децата, желаещи да участват, трябва да нарисуват себе си в любима приказка, книжка, легенда, история… Могат да нарисуват себе си като някой от героите или да бъдат нов герой в приказката – организаторите не поставят граници на детското въображение. Рисунката трябва да е на лист с формат А4 (297х210 мм) или на стандартен лист от блок за рисуване (23х32 см). Няма ограничения относно материалите, инструментите и техниката на рисуване.

Всяко дете може да участва в конкурса само с една рисунка, която се изпраща по пощата (на адрес София 1000, улица „Шести септември“ №7, ет.1, за „Britanica“) или на място във някой от филиалите на „Britanica“ в София, Пловдив, Варна или Бургас. Рисунки се приемат до 9 ноември, a победителите ще бъдат обявени през декември 2018. Двайсетте най-добри рисунки в двете възрастови категории ще участват във виртуална изложба.

Подробна информация за условията на конкурса, данните, които трябва да предоставите при изпращането на рисунките, и журито можете да намерите тук.