fb
От издателстватаСпециални

„Малките магьосници от О-III” – чаровни герои и много приключения в Тъмната гора

3 мин.
malkite Magiosnici

Advertorialmalkite Magiosnici

По традиция приказките разказват за смели герои, поемащи на опасно пътешествие в търсене на приключение, което да ги превърне в легенда. Тази история обаче ще разкаже за неподготвени герои, натъкнали се неочаквано на своето приключение, пропадайки през вълшебно огледало.

Всичко започва от невинна разходка до кухнята на госпожица Марципана в забраненото Западно крило в Двореца на вълшебствата. Естествено, нещата се объркват и тримата малки магьосници: Или-Или Енциклопедията, Мишо Меденката и Веселка Намръщеното чудовище, се озовават в Тъмната гора.

Както е редно за всяка приказка, героите са надарени със специални умения: Или-Или има баснословна памет, Мишо се хвали с изключителен нюх и кулинарни способности, а Веселка е не само най-грациозната примабалерина, но и страховит „майстор“ по чумерене.

В първото си произшествие тримата се сблъскат с вълшебства и много късмет (повечето обаче лош), а препятствията, недоразуменията и споровете са постоянни техни спътници. Откриват подземен град, потънал в забрава; нов приятел сред най-тъмната гора, злодей в най-топлия дом и запомнят най-важното правило – никога да не преценяваш книгата по корицата, а по това какви тайни пази по страниците си (или какви тайни устройства крие зад себе си). По време на пътешествието малките магьосници се осланят на вълшебства, но най-преданите им помощници си остават съобразителността и верността един към друг.

Междувременно обаче голямото произшествие не ги спира да се държат посвоему детински – често се заяждат помежду си и смело изтъкват недостатъците на другия. Все пак, ако сам не ги виждаш, нужно е някой да ти ги посочи (или да ти ги натрие в носа!) – а както знае всеки, приятел в нужда се познава! Приключението няма да възпита на обноски, но ще научи нерешителните на кураж, а вечно спорещите – на единство.

Дали накрая героите ще успеят да спасят от пъкленото проклятие „спящата дама“ и ще разнищят ли мистерията около завръщането на злия магьосник Дондарион Мрачния?

Разберете от първата книга на трилогията „Малките магьосници от О-III – творчески дебют на автора Диляна Крусева.

Какво да очаквате по-нататък?

Жаби принцове и бобени стъбла ще отведат нашите герои на великанско приключение над облаците, изправяйки ги пред началото на Второто им произшествие.

Книгата е с твърди корици и съдържа над 50 талантливо изрисувани илюстрации, които потапят всеки малък читател в света на магията и смеха.

Творбата е включена към новата поредица „За българските деца от българските автори“ на издателство „Слово“, която излиза в подкрепа на съвременните български детски автори.

Разгледайте и галерия със страхотните илюстрации на Силвия Калоянова от книгата:

 *Заглавието е на редакцията