fb
Ревюта

Малкият Никола си има неприятности

2 мин.

malkiat_nikola_5Шантавите герои на Госини и Семпе винаги успяват да ме развеселят. Дори тъжните есенни дни стават по-весели, щом малкият Никола и компания се появят на хоризонта…

Малкият Никола е момченце като всички останали: има си щури приятелчета, с които се карат, бият и сдобряват. Освен това палавникът ходи на училище, където (съвсем неволно при това!) заедно с приятелите си Клотер, Йод, Рюфюс, Мексан и Жоашен винаги попадат в полезрението на възпитателя Бульона и си изкарват по някое наказание. Досега съм станала свидетел на купища забавни, смешни и комико-трагични истории, чиито главен герой е Никола: на морски лагер, в училище, на пътешествие, по време на ваканцията, в междучасията… Днес обаче разбрах, че „Малкият Никола си има неприятности“!

Неприятностите на героя, честно казано, не се различават по нищо от кашите, в които обикновено се забърква. В тази книга обаче сякаш родителите имат по-голяма намеса и самите те вкарват Никола в щури проблеми. Един от примерите е голямата сума пари, която бащата дава на момчето, за да стане отговорен към харченето. Не само че не става така, ами героят на Госини и Семпе е обвинен в кражба, лъжа и скъперничество! Друг интересен пример е малката лъжа с благодарственото писмо до г-н Мушбум (големият шеф на таткото), което Никола собственоръчно….ъ-ъ-ъ- преписва!

Как двама мъже ходят на пазар, лесно ли е да се справим с гостуването на бабата (тъщата) и как се продават билети за томбола, ще научите от забавната книжка с приключенията на малкия Никола. Аз лично се смях с глас и си обещах че никога, ама никога няма да правя някои от грешките на родителите на Никола!

Още от приключенията и щуротиите на Никола ще откриете в книгите “Малкият Никола тръгва пак на училище”“Щуротиите на малкия Никола”“Малкият Никола и приятелчетата”“Междучасията на малкия Никола”, “Изненадите на малкия Никола”, “Малкият Никола пътува”, “Ваканциите на малкия Никола” и “Малкият Никола”.

[ + ]