fb
БългарияНовини

Малкото таласъмче на Никола Райков покорява и Латвия

1 мин.

coverКнигата-игра “Голямото приключение на малкото таласъмче” на детския автор Никола Райков ще бъде публикувана в Латвия, съобщава сайтът „Детски книги“. Авторът, който нашумя с иновативните си приказки-игри, е подписал договор с големия латвийски издател Avots Publishers.

Никола Райков е носител на най-престижната награда за детска литература в България “Константин Константинов” за 2015 г. Книгите му дават възможност на малчуганите сами да избират какво се случва в тях, като предлагат 20 до 30 различни завършека и развиват въображението на младите читатели.

“Това, което първоначално ме привлече в тази книга, беше възможността децата да си избират сюжета. Помислих си – това е превъзходен начин да научиш малчуганите на това жизненоважно разбиране, което е самата основа на пълноценния живот”, споделя Цинтра Калнина, която стои за осъществяването на проекта на латвийска земя.

Avots Publishers е едно от най-големите издателства в Латвия с над 35 годишна история. В плановете им влиза максимално бързото издаване на „Голямото приключение на малкото таласъмче“, за да е налична за най-голямото изложение в страната през февруари.

Още за международния успех на Никола Райков и какво споделя той можете прочетете в „Детски книги“.