fb
БългарияНовини

Малтийският носител на Наградата за литература на ЕС Пиер Мейлак гостува в София за Панаира на книгата

2 мин.

Писателят Пиер Мейлак от Малта, носител на Наградата за литература на Европейския съюз за 2014 г., ще гостува в България по време на 43-тото издание на Софийския международен панаир на книгата в НДК.

Мейлак идва в София, за да представи пред българските читатели сборника с разкази „Когато изпратим деня“ (изд. ICU), с който именно печели отличието на Европейската общност. Премиерата на книгата е на 12 декември, събота, от 14:00 ч. в НДК на сцената на третия етаж, а изданието очакваме по книжарниците от 5 декември.

Когато изпратим деня - пиер мейлакПиер Мейлак е познат на читателите у нас с участието си в книгата “Куфарът на брат ми”, която представя историите и размислите на различни хора, свързани с пъуване, дом и емиграция. По време на гостуването си у нас малтиецът ще засегне тези теми в две съпътстващи събития. Първото е дискусия с Димитър Коцев-Шошо, озаглавена „Непринудената миграция“, организирана от издателство ICU и Къщата за литература и превод в София. Тя ще се проведе на 10 декември, четвъртък, от 18:30 ч. в Къща за литература и превод (кв. Изток, ул. Латинка 12).

Ден след това, на 11 декември, петък, от 17:30 ч. Пиер Мейлак ще се включи и в четене заедно с автори от сборника „Куфарът на брат ми“ в Литературен клуб “Перото”.

Освен тези официални събития, в програмата на Пиер Мейлак в България са включени още неформални срещи с автограф на различни култови за четящите хора места. Повече информация около гостуването му може да следите на фейсбук събитието тук.

 Вижте и видео поканата на автора за гостуването му в София:

Очаквайте скоро интервю и ревю за „Когато изпратим деня“ на “Аз чета”.