fb
НовиниПо света

Маркъс Рашфорд подарява 50 000 книги на деца

2 мин.
Снимка: Gol.bg

Дебютната детска книга на английския футболист и нападател на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд ще бъде подарена на 50 000 деца това лято като част от инициатива на неговия книжен клуб, пише The Guardian.

Книжният клуб Маркъс Рашфорд, който се управлява в партньорство с Macmillan Children’s Books, KPMG и The National Literacy Trust, ще разпространи книгата сред деца от началното училище в най-бедните икономически райони на Обединеното кралство.

Книгата на Рашфорд The Breakfast Club Adventures: The Beast Beyond the Fence, е в съавторство с Алекс Фаласе-Коя и е илюстрирана от Марта Киси.

Рашфорд каза, че книжният клуб е създаден, за да „предостави правилните книги в ръцете на деца, които имат много ограничен достъп до тях“ и да предложи „бягство от среди, които могат да бъдат доста предизвикателни, и да намерят радостта от четенето“.

Той описва книгите като „страхотен източник на вдъхновение и мотивация и много необходими за децата, които се борят да видят отвъд това, което е на прага им“.

The Breakfast Club Adventures е за 12-годишния Маркъс, който получава мистериозна бележка, канеща го да се присъедини към последователите на Breakfast Club, след като рита любимата си топка през училищната ограда. Но Маркъс скоро е въвлечен във вълнуващо приключение с нови приятели – Стейси, Лиз и Асим, за да разреши мистерията какво се крие отвъд оградата и да си върне топката.

Книгата е вдъхновена от собствените приключения на Рашфорд по време от детството му и е подходяща за деца от 8 до 12 години.

Книжният клуб „Маркъс Рашфорд“ има за цел да насърчи и възпита любовта към четенето у децата и да предостави безплатни книги на тези, които имат най-голяма нужда от тях. Досега е доставил повече от 100 000 безплатни издания. Предишните два избора на книжния клуб бяха A Dinosaur Ate My Sister от Пуджа Пури и Silas and the Marvelous Misfits, написан и илюстриран от Том Пърсивал.

Следващата кампания на книжния клуб ще стартира през есента на 2022 г., когато ще бъдат раздадени още 25 000 копия от заглавие, което все още не е обявено.

[ + ]