fb
БългарияНовини

Мартин Иванов е служебният министър на културата

1 мин.

_L7J1048Секретарят на президента по култура, образование и национална идентичност и бивш председател на Държавната агенция „Архиви“ Мартин Иванов ще бъде министър на културата в служебния кабинет на проф. Георги Близнашки. Това съобщи президентът Росен Плевнелиев при обявяването на състава на временното правителство.

В края на август 2013 г. Иванов бе сменен от поста председател на ДА „Архиви“, като рокадата бе определена като една от най-емблематичните за правителството „Орешарски“ и предизвика допълнителни протестни акции.

Мартин Иванов е магистър по история в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, магистър е по право от Югозападния университет „Неофит Рилски“ и доктор в Института по история при Българската академия на науките. От 2000 г. работи в Института по история при БАН, а от 2008 г. е доцент там. Преподава стопанска история в СУ и във Висшето училище по застраховане и финанси.

Автор е на над 150 научни публикации и 7 монографични изследвания върху икономическата и социалната политика на България от 70-те години на ХIХ в. до наши дни. Специализирал е в Кеймбридж и в Националния университет на Ирландия.