fb
Ревюта

Да изживееш мечтата с „Мед, море и Афродита”

3 мин.
med more i afrodita

med more i afroditaЛято е, времето, в което всеки мечтае за отпуска и кога тайничко, кога открито брои дните до заветната почивка. А безспорно една от най-предпочитаните дестинации е Гърция, с нейните безкрайни плажове и кристална вода. Аз лично съм влюбена от години в нея и в особено мрачни дни се потапям в спомени и мечти за гръцкото море, гръцките таверни и усета за безвремие, който винаги ме съпътства, когато съм там. А в най-дивите си фантазии си представям как живеем в малка къщичка до морето и успяваме с половинката да работим от там. И сутрин се събуждаме с шума на вълните и топлото време. Е, за същото нещо копнее и Дженифър Баркли и за разлика от повечето от нас, успява да осъществи мечтата си. В „Мед, море и Афродита” (изд. „Слънце“) тя разказва за това как напуска Англия и заживява на малкия остров Тилос. И като всяко пътешествие и нейния път е осеян с препятствия и малко лутане, но нищо не идва даром или лесно.

Не си мислете, че това е поредният чиклит, в който главната героиня, след като бива зарязана, предприема ново начинание, което я среща с нова любов и накрая всички заживяват щастливо. Всъщност Дженифър разказва собствения си опит в преследването и осъществяването на една мечта. О да, има и любов, има и резки обрати, някои дори бихте си помислили, че са като измислица, но понякога най-чудатите неща, които можете да си представите се случват в реалния живот.

Дженифър знае какво иска и как да го постигне и вместо да чака съдбата, просто сама поема живота си в ръце и решава, че ще заживее в Тилос. Изборът й не е случаен, това е малко островче в Егейско море, близо до Родос. Доста непознато за повечето туристи и останало по-диво, точно това, което търси. Описанията на Гърция и по-специално на Тилос, ще ви оставят безчувствени само и единствено, ако мразите лятото и морето. Разказите на Дженифър за хората, храната, природата и атмосферата са толкова живи и магнетични, че имаш чувството, че си там с нея и изживяваш всяко едно от малките й приключения.

Прекрасно четиво за лятото, особено ако ви предстои да прекарате почивката си в Гърция (или пък вече сте се върнали). Все пак имайте предвид, че това е книга, която ще допадне повече на дамската част, тъй като Дженифър Баркли разказва собствените си преживявания, включително любовни перипетии и породените от тях размишления. Теми, които вълнуват по-скоро нежната половина на човечеството, особено момента, в който след поредната неуспешна връзка се чудиш по кой път да поемеш.