fb
БългарияНовини

„Месец на жените писателки“ ни очаква в „Перото“ през март

1 мин.

Литературен клуб „Перото“ ще изненада своите гости през месец март със селекция от специално подбрани заглавия и събития, посветени на жените в литературата.

Под мотото „Месец на жените писателки“ 31 книги ще бъдат акцент – по една за всеки ден от месеца, а при закупуването на някоя от тях всеки ще има възможност да получи чаша ароматно кафе или вино от партньорите на инициативата.

В списъка със заглавия влизат Пътуване към себе си” на Блага Димитрова, Кръвта на другите” на Симон дьо Бовоар, „Печатарят” на Силвия Томова, „Случаят Джем” на Вера Мутафчиева, „Търсачи на любов” на Леа Коен, „Една и съща река” на Здравка Евтимова, „Честна измама” на Туве Янсон и т. н. 

Специалната програма от събития започва на 8 март в 18:30 часа с дискусия за най-значимите жени в родната литература, в която ще участват Леа Коен, Миглена Николчина, Здравка Евтимова и Амелия Личева. 

Събитията продължават с представяне на стихосбирката Милост към езика“ от Боряна Кацарска на 11 март от 18:00 часа. На 23 март от 19:00 часа Соня Тодорова ще представи „Перлите на Ади Ландау“, а списание „9 месеца“ ще чества своя празник на 25 март от 19:00 часа