fb
БългарияНовини

Международно изложение „Образование без граници“ 2019 поставя акцент върху правата на потребителя

3 мин.

На 15 и 16 март в Националния дворец на културата с медийното партньорство на „Аз чета“ ще се проведе новото издание на традиционното изложение „Образование без граници“ и кариерния форум „Образование и кариера“. На събитието ще участват фирми, работодатели, училища, университети, академии, институции и организации от цял свят. Те ще представят основните права на потребителя, свързани с образованието, информацията, здравословната околна среда и безопасността, както и правото да бъдеш чут.

Посетителите ще могат да намерят желаното обучение и реализация и да се информират за съвременните изисквания от водещите работодатели. Те ще намерят огромно разнообразие от възможности и перспективи. Изложението обединява двата сектора – образование и кариера, като представя водещи учебни заведения и компании.

Тази година организаторите разширяват обхвата на изложението с темата, перспективите и възможностите за кариерно развитие. Акцентът „Образование и кариера“ е съпътстван и с конкретни предложения, които ще бъдат представени от десетки български работодатели и германската работодателска агенция. Основната идея е образованието да бъде отговорна, сериозна крачка и условие за успешна кариера в България. Посланието е след добро образование в чужбина младите хора да се завърнат у нас и тук да развият и приложат своите знания, квалификация и творчески възможности.

Амбицията тази година е и да се представят нов тип образователни инициативи. Поводът е Международният ден на потребителя – 15 март. В рамките на изложението квалифицирани и интересни лектори ще говорят за основните права на потребителя – въпроси, по които българинът сякаш не е дотам осведомен.

Младежката конференция започва от 13:00 ч. след официалното откриване и в нея ще вземат участие интересни лектори от Асоциация „Активни потребители“, Асоциация на европейските журналисти – България, Европейски потребителски център – България, WWF в България, Институт за пътна безопасност. Темата за право на образование ще бъде развита от един от най-обичаните преподаватели в Софийския университет  доц. д-р Владислав Миланов, който ще разкаже защо езиковата култура и образованието стоят в основата на нашето общество.

Всеки желаещ да посети изложението и младежката конференция може да се регистрира предварително на сайта на събитието или на място в НДК. Входът е свободен.

Изложението „Образование без граници“ е създадено през 2009 г. и е единственото събитие в страната, което обединява двата сектора – образование и кариера на едно място. Форумът традиционно привлича голям брой български училища, университети и фирми, както и участници от цял свят. Организира се с подкрепата на Столична община и с медийното партньорство на над 70 медии от цялата страна. Ежегодно се посещава от хиляди ученици, студенти, младежи, млади учени, преподаватели, родители и общественици, професионалисти и експерти в съответните области.