fb
БългарияНовини

Над 70 участници ще се включат в международното изложение „Образование без граници“ 2019 [програма]

2 мин.

На 15 март в Националния дворец на културата ще бъде открито новото издание на най-утвърденото изложение в областта на образованието и кариерата в страната – „Образование без граници“, и кариерният форум „Образование и кариера“. В изложението ще се включат училища, университети, академии, институции, фирми, работодатели и организации от цял свят.

Над 70 участници очакват организаторите на събитието, като за първи път между тях ще има и представители на Азербайджан, Пакистан и Оман.

Изключително силно и разнообразно ще е българското присъствие на изложението – десетки езикови и средни училища, български университети и компании. Нашата страна ще представи възможности за обучение и кариерно развитие и ще докаже, че е най-доброто място, където младите хора да се развиват, прилагайки своите знания, квалификация и творчески възможности.

Посетителите ще имат възможност да се срещнат и с група немски университети и Агенцията по заетостта на Германия, която ще предложи платени стажове и безплатни курсове по немски език. Освен немските участници ще видите и водещи университети от Прибалтийските държави.

Силно ще е присъствието и от Америка, включително Университетът от Уисконсин-Милуоки, който е обучил Сатя Надела, главния изпълнителен директор на Microsoft Corporation.

Разгледайте програмата тук:

15 март (петък)

Съпътстващата програма започва в петък от 13:00 ч. с Младежка конференция, насочена към правата на потребителя. Поводът е Световният ден на потребителя. Тя ще бъде открита от Председателя на Комисия за защита на потребителите Димитър Маргаритов и в нея ще вземат участие интересни лектори от Асоциация „Активни потребители“, Асоциация на европейските журналисти – България, Европейски потребителски център – България, WWF в България и Институт за пътна безопасност.

16 март (събота)

В съботния ден можете да гледате няколко уникални презентации, насочени към програми за стипендии и обучение на млади учени и преподаватели, както и към кариерното развитие на младите посетители. След 14:30 ч. Държавна агенция за закрила на детето ще представи Националния конкурс „Мобилно приложение“ и победителя в него Александър Ковалчук от Димитровград. Към съпътстващата програма ще бъде представена и изложбата „Закрилата на децата в България“.

Всеки желаещ да посети изложението може да се регистрира предварително на официалния му сайт или на място в Националния дворец на културата. Входът е свободен. 

[ + ]