fb
БългарияНовини

Милен Русков с четене в София по повод европейската си литературна награда

1 мин.
milen ruskov

Има популярни български автори, които ни се иска по-често да виждаме да четат свои книги на живо пред публика. Милен Русков определено е един от тях. Това обаче ще бъде поправено още този вторник, 9 декември, когато той ще се срещне със своите фенове в книжарница Ciela в подлеза на Ректората на Софийския университет.

Събитието с начален час 18.00 е посветено на европейската литературна награда на Русков и се организира в партньорство с Европейската и Международна федерация на книготърговците (EIBF) и Федерация на европейските издатели (FEP).

На 18 ноември българският писател заедно с още 12 автори от други страни в Европа бе отличен с наградата на Европейския съюз за литература за 2014 г. на тържествена церемония, организирана от Европейската комисия. По-късно авторът на „Възвишение“, заедно с още трима от лауреатите, участва в публична дискусия в Международната къща на литературите Паса-Порта, Брюксел.

Всяка година от излизането си през 2011 „Възвишение“ печели поне по една голяма награда – „Златен век“ на Министерство на културата (2012), Награда „Христо Г. Данов“ (2012), „Елиас Канети“ (2013), Награда на Европейския съюз (2014). Пловдивският драматичен театър направи и постановка по книгата, която бе сред хитовете на изминалия театрален сезон.