fb
КнижарницитеНовини

„Миниатюристът“ на Джеси Бъртън обявена за Книга на годината на Waterstones

1 мин.

МиниатюристътДебютната книга на Джеси Бъртън „Миниатюристът“ бе избрана за книга на годината на британската верига Waterstones, съобщава Lira.bg. Романът е вдъхновен от къща за кукли, която авторката видяла в Рийксмузеум в Амстердам и връща читателя в холяндската столица през XVII век.

„Много съм поласкана от това, че избраха мен. Мисля, че съм сключила някакъв договор с Дявола и той е дошъл да вземе душата ми“, казва 31-годишната Бъртън. Дебютът й надмина по продажби Дж. К. Роулинг, а критиците предвещават, че скоро ще задмине авторката на поредицата „50 нюанса сиво“ Е. Л. Джеймс по скорост на продажбите. Джеси Бъртън, разорена актриса, която едва свързвала двата края в Лондон като личен асистент, прекарвала вечерите си в това да пише и редактира „Миниатюристът“.

Waterstones вече пуснаха специален ексклузивен тираж от книгата с нов дизайн на корицата. Изданието беше на фокус в книжарниците от веригата през юли и стана дебютен роман на годината. От миналата седмица „Миниатюристът“ е и на българския пазар, благодарение на изд. Сиела.

[ + ]