fb
СпециалниЧети повече

Мистерията с „39 ключа“ набира сила

1 мин.
39 keys

Глобалният лов на мистерии, съпътстващ хитовата мултимедийна поредица „39 ключа“ продължи във вторник с поскането на „The Black Circle“. Петата книга от поредицата на американското издателство „Схоластик“ излезе едновременно в САЩ, Великобритания, Канада, Австралия, Нова Зеландия, Малайзия, Сингапур и Индия и е дело на Патрик Карман.

Поредицата е първи по рода си проект, който събира в себе си 3 елемента на мултимедийната игра за деца – 10 книги с различни автори, 355 колекционерски карти за игра и онлайн портал. Чрез тези 3 елемента участници от целия свят се състезават в разкриването на мистерията заедно с приказното семейство Кахил.

Поредицата вече е издадена на 18 езика, а чрез онлайн платформата е достъпна за участници по целия свят. Последната, десета книга, която ще сложи край на голямото приключение, се планира да направи световна премиера през септември 2010 г.

В България проектът „39 ключа“ стартира през април, когато издателство ЕГМОНТ БЪЛГАРИЯ пусна на пазара първата книга „Лабиринтът с костите“. Само преди седмица излезе и българската версия на третата книга от поредицата – „Крадецът на мечове“.

Проектът е насочен към деца на възраст от 8 до 12 години, а българските партньори също са осигурили награден фонд за участниците от България.