fb
Ревюта

Моят път към теб

2 мин.

Моят път към теб - Най-доброто в менАко ви се прииска да прочетете красива любовна история, то един от неизбежните избори е книга на Никълъс Спаркс. С подобни намерения, след като за известно време потънах в кървавия и очарователен свят на „Песен за огън и лед”, ми се прииска да нещо нежно, романтично и много много любовно.

Съвсем наскоро излезе на пазара „Моят път към теб” на Никълъс Спаркс и без колебание си взех книгата. Но за мое съжаление тя не се оказа това, което очаквах. А харесвам  „Тетрадката” и пролях не една сълза на „С дъх на канела”. Обаче тази история някак си не ме грабна. Може би защото книгата е някаква смес от всички други романи на Спаркс.

Moiat put kum tebГлавните герои, Аманда и Доусън се влюбват докато са тийнейджъри, но връзката им се оказва невъзможна, поради различните социално прослойки, от които произхождат. Ако не сте се досетили вече, тя е от добро и богато семейство, а той – от семейство, чийто членове често попадат зад решетките. Разбира се, те се разделят, докато съдбата не ги среща след години, когато се връщат за погребението на техен приятел. Старите чувства изплуват за Аманда, за Доусън никога не е имало друга. И двамата са на кръстопът, какво ще изберат, следват и няколко драматични обрата.

Книгата не ме трогна, нито ме разчувства. Героинята ми се видя слабохарактерна. Не е от най-силните романи на Спаркс и това си личи. Почитателите на автора обаче, предполагам, ще харесат книгата.

Прочетете още ревютата на книгите на Никълъс Спаркс „Талисманът“, „С дъх на канела“ и „Завой на пътя“