fb
БългарияНовини

Московският сити балет поставя за пръв път у нас „Ромео и Жулиета“

1 мин.

Любителите на балета в София, Варна и Бургас ще могат да се насладят за пръв път у нас на спектакъла по трагедията на Уилям Шекспир „Ромео и Жулиета“. Представлението е на една от най-популярните руски класически балетни трупи – Московският сити балет.

romeo-juliet-3Над петдесет балетисти ще пресъздадат на сцената класическата любовна история. В главните роли са Талгат Коджабаев, Лилия Орекхова, Андрей Журавлев, Анна Ижанова и Юлия Журавлева. На 24-ти ноември те ще бъдат в зала 1 на Националния дворец на културата в столицата, на 26-ти ноември – в Двореца на културата и спорта във Варна, а на 27-ми ноември – в Държавната опера в Бургас.

Автор на хореографията и постановката „Ромео и Жулиета” е основателят на Московския сити балет и бивш солист и балетмайстор на Болшой театър – Виктор Смирнов-Голованов. Той е постановчик на знаменития балет „Анна Каренина” съвместно с Мая Плисецкая и създател на първия спектакъл „Маскарад” по музика на Хачатурян.

Московският сити балет (Moscow City Ballet) е първата недържавна балетна трупа в СССР, създадена през 1988 г. България е част от международното им турне, като цената на билетите е между 30 и 90 лева.