fb
БългарияНовини

Кандидатствай сега и бъди мотивиращ учител на “Заедно в час”

2 мин.
Zaedno v chas

zaedno v chasВ сайтовете “Аз чета” и “Детски книги” винаги сме възприемали темата за училището и качествената промяна в образователната система като част от своята мисия, макар и косвено – чрез дискусиите за книгите и четенето, функционалната грамотност и възпитаването на любов към литературата, чрез популяризирането на добри ролеви модели и практики. А и постоянното ни общуване с учители по литература ни прави уверени, че те са наистина важно звено в изграждането на интелигентни млади хора.

Една от организациите, които през последните години работят активно и прокарват редица иновативни и успешни практики в бългаското образование, е “Заедно в час” (партньор от международната мрежа Teach For All), които до края на януари търсят своя нов випуск от мотивиращи учители.

Zaedno v chasЗа програмата могат да кандидатстват завършващи студенти и млади професионалисти, които са готови в следващите две години (старирайки от септември 2014) да преподават на ученици с ниски академични постижения и с ограничена мотивация за развитие.

По този начин младите учители ще могат да допринесат реално за положителната промяна в образователната система и обществото, като едновременно с това развият и усъвършенстват собствените си умения и компетенции, съобщават от организацията.

Учителите по програма „Заедно в час“ споделят визията, че училището е място, където всички деца трябва да постигат високи резултати, да развиват високи стремежи и получават достъп до възможности. За да могат да развиват в учениците необходимите за това интелектуални способности, житейски и кариерни умения и модели на мислене, учителите се обучават да преподават по международно признатия модел “Преподавай като лидер”. Организацията въвежда системи за постоянно проследяване напредъка на учениците; провежда редовни атестации на преподаването; осигурява редовни допълнителни обучения и наставничество от страна на опитен учител, коуч и ментор, насочени към специфичните нужди на учителите.

Zaedno v chasПо време на кампанията, която започна през септември, досега са кандидатствали около 400 души. По малко от една трета от тях са преминали до третия финален етап на процеса по подбор.

Повече за “Заедно в час”, техните успешни истории и начин на работа може да научите в техния сайт и фейсбук страицата им.
Документите за кандидатстване може да попълните чрез този онлайн формуляр.

Вижте още и видео как един от учителите на „Заедно в час“ от с. Кривина мотивира своите ученици да четат повече: