fb
Ревюта

„Най-хубаво е у дома!“ за твърдоглавието на децата и търпението на майките

1 мин.

На възраст около четири годинки децата имат търпението да слушат по-дълги текстове (стига да не са отегчително написани и да са комбинирани с илюстрации), а темите, които ги вълнуват, често са свързани със собствените им преживявания. Предвид описаното по-горе, вероятно никой няма да се учуди защо поредицата за костенурчето Франклин продължава да е любима на поколения малчугани по цял свят.

Прекрасен конкурент на Франклин в битката за детско внимание е зайчето Йози. То може да се похвали с голямо семейство, непокорен дух и много приятелчета. Написани от Юта Лангройтер и нарисувани от Щефани Дале, книжките за Йози представят по мил и трогателен начин детските страхове и твърдоглавото детско поведение, което всеки родител познава добре.

„Най-хубаво е у дома!“ (изд. „Фют“) въвежда малкия слушател в света на Йози. Още от първата страница става ясно, че ранното ставане и подреждането на стаята не са сред любимите занимания на главния герой. Изморената от непрестанно повтаряне майка възкликва: „Дойде ми до гуша!“ и думите й предизвикват малкото зайче да си събере багажа и да отиде да живее при приятелите си. За разлика от средностатистическата майка, която би започнала да възпира детето си със заплахи и молби да не тръгва, мама Зайка дава възможност на Йози сам да се увери къде е най-добре да живее.

Цялото ревю можете да прочетете в сайта „Детски книги“.

Можете да вземете тази книга с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си!

[ + ]