fb
БългарияНовини

Не пропускай най-интересните събития от „Алея на книгата“ 2015

3 мин.
aleya sofiya

aleya sofiyaПоследното издание на „Алея на книгата“ за тази година ще бъде в София. Не пропускай книжните събития, които издателите са организирали от 8-и до 13-и септември. Разгледай съпътстващата културна програма на Алеята и стани част от книжното приключение в последните летни дни:

8 септември (вторник)

В 17:00 в литературния кът ще бъде официалното откриване на „Алея на книгата“

От 18:00 в литературния кът:

  • Представяне на „10 книги в контекста на европейския културен диалог“ на издателска къща „Персей“, в която са включени непознати досега на българския читател водещи европейски автори като Емил Хакъл, Йосефине Клоугарт, Йоана Първолеску, Томас Еспедал, Шел Вестьо, както и непревеждани творби на Киплинг и Ролан. С участието на преводачите на книгите.
  • Премиера на новата поетична книга на Романьола Мирославова „Гарванов писък“ (изд. „Изида“).

9 септември (сряда)

От 17:00 в литературния кът Momento Education представя уникални и висококачествени програми за обучение в чужбина.

Oт 18:00 отново в литературния издателство “Кибеа” организира среща с Румяна Пенчева – литературен историк и изследовател на българската литература.

В 18:30 в книжен център „Гринуич“ започва представянето на дебютния сборник с разкази „Летни деца“ на Ния Цанева. Представя издателство „Жанет 45“ с участието на нашата Милена Ташева. Не пропускайте!

От 19:00 в шатра № 8 предпремиера на романа „Кротките“ (ИК „Жанет 45“) и среща с автора му Ангел Игов

10 септември (четвъртък)

От 15:00 в литературния кът Силвестър Милчев представя новата си книга „Футболни отломки от стари времена“ (изд. „Тип-топ Прес“)

От 17:00 в литературния кът издателство “Емас” представя юношеския роман „Портокалови дни“ от Ива Прохазкова.

От 17:30 в шатра № 8 Борислав Геронтиев ще представи поетичната си книга „Моята антология“ с автограф за всеки почитател. Представя издателство „Жанет 45“

От 18:00 в литературния кът започва представянето на книгата „Български музикален театър 1890-2010. Опера, балет, оперета, мюзикъл. IV том. Рецензии, отзиви, коментари“ от Розалия Бикс, Анелия Янева, Румяна Каракостова, Миглена Ценова-Нушева, Емилия Жунич. Представя издателство „Гея-Либрис“

От 19:00 в литературния кът Милена Фучеджиева ще прочете откъси от романа си „Сексът и комунизмът“, както и от продължението „Сексът и комунизмът 2“. Представя издателство „Ентусиаст“

11 септември (петък)

От 15:00 в литературния кът една от най-успешните ни баскетболистки Гергана Брънзова представя автобиографичната си книга „Отвисоко на живота“ (издателство „Тип-топ Прес“)

От 18:00 в литературния кът театралният режисьор Йордан Славейков и поетът Марин Бодаков ще представят романа „Последна стъпка“ (ИК „Жанет 45“)

От 19:00 в литературния кът издателство „Клевър Бук“ ще осигури забавления за деца с въображение!

12 септември (събота)

От 11:00 в литературния кът издателство „Просвета“ кани всички умници от 1 до 4 клас да се включат във весела викторина с награди.

От 12:00 в литературния кът издателство „Клевър Бук“ ще осигури забавления за деца с въображение!

От 13:00 в литературния кът издателство „Емас“ представя „Патилата на шарпланинеца Дон“ от Вишня Стахуляк. Преводачката Ася Тихинова-Йованович ще ни срещне с Вишня Стахуляк – най-известната съвременна писателка за деца на Хърватия.

От 17:00 в литературния кът издателство „Клевър Бук“ ще осигури забавления за деца с въображение!

От 18:00 в литературния кът издателство „Парадокс“ представя новата книга на Борислав Дичев – „Умирам за България“, разкриваща истината за живота и делото на ген. Владимир Заимов.

От 19:00 в литературния кът издателство „Парадокс“ представя „Цветята на Промяната“.

13 септември (неделя)

От 11:00 в литературния кът издателство „Унискорп“ представя „Таши и духовете“ от Ана и Барбара Финберг

От 12:00 в литературния кът издателство „Емас“ представя „13-а пряка“ от Малгожата Гутовска-Адамчик.