fb

Книжарници "Хермес" препоръчват, виж какво!

БългарияНовини

Недялко Славов представя „Пиафè“ в Русе и Велико Търново

2 мин.

Тази седмица Недялко Славов представя новия си роман, озаглавен „Пиафè“ (изд. „Хермес“), в два български града. Писателят гостува в Русе на 26 юни (вторник) от 18:00 ч. в Книжарница „Хермес“ , ул. „Александровска“ №71. Читателите му във Велико Търново пък ще имат възможността да се срещнат с него на 27 юни (сряда) от 18:00 ч. отново в Книжарница „Хермес“, ул. „Васил Левски“ №9.

„Пиафè“ е книга за трагизма на любовта в нашия все по-абсурден свят. В неговото мото: „Това сме ние – цялото човечество, решено с първата му формула – жена и мъж, които идват – жена и мъж, които си отиват“, е кодът на връзката между двамата герои Крис и Зара. Романът е шоков, шеметен и безмилостен. Недялко Славов остава верен на себе си и разсъждава мащабно и провиденчески над големите теми на съвремието ни.

Зара приближава под кънтящия свод, Чувам стъпките й в аванс. Виждам я, преди да я видя. Възниква, нараства, изпълва слуха ми. Откъсва се като сянка от царството на мъртвите звуци. И ето я – прелива от звуковото си видение в образ. Акустично променена (издължена от кънтящия свод!), прекосява от звуковия в зримия си свят.

Средна на ръст, с високи рамене, с бедра, забавяни елегантно от дължината си.

Клепачът ми почиства обектива, блендата на зеницата щрака. И пак.

Край!

Снимките са в депото на паметта.

Зара приижда и влиза в живота ми.

Недялко Славов е поет, писател и драматург. Роден е и живее в Пловдив. Автор е на романите „Камбаната“, „Фаустино“, „432 херца“, „Портрет на поета като млад“, „Вертиго“, поетичния сборник „Мраморни години“, пиесите „Аляска“ и „Борса за трупове“, сборника „Филипополски разкази“. Творбите му са превеждани на английски, немски, руски и гръцки. За книгите си той е получил много награди, сред които Националната награда за литература „Хр. Г. Данов“, награда „Хеликон“ (2015, 2016), „Цветето на Хеликон“, награда „Иван Николов“, награда „Пловдив“ и др.