fb
Ревюта

Непохватковците продължават да забъркват каши

1 мин.

След очарователно комичните преживелици на мишоците Първис и Мики Томпсън, a.k.a. непохватковците, в офиса на Хауърд Армитидж и на морето, авторката Сорел Андерсън повтаря успешния модел с „Непохватковците забъркват каша в зоопарка“ и „Непохватковците забъркват каша на сцената“ (изд. „Прес“). Симпатичните графични рисунки, смесени с колажи, отново са на Никола Слейтър и отново безотказно ме караха да се усмихвам на хитроватите изражения на двата мишока.

Сорел Андерсън е майстор на абсурдните ситуации и шантавите диалози. Съчетанието им с изключително симпатични герои като всезнайкото Първис, лакомникът Мики Томпсън и неизтощимия специалист по всичко чичо Джилиан, превръща книгите за непохватковците именно в онзи тип четива, които са недолюбвани от възрастните, но са способни да накара децата да четат. Динамичната история, едрият шрифт, изобилието от диалози и забавните илюстрации подтикват дори неохотните читатели да се престрашат и да се запознаят с перипетиите на Хауърд и мишоците.

Цялото ревю можете да прочетете в сайта „Детски книги“.

Можете да вземете тази книга с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си!