fb
Книги и киноСпециални

Netflix поема щафетата за екранизация на мангата “Death Note”

2 мин.

Известната по цял свят хитова манга „Death Note” ще бъде екранизирана от стрийминг гиганта Netflix, съобщава сайтът “Операция Кино”. От години в медиите преминава информация за филмова адаптация от Warner Bros., но такава така и не бе официално потвърдена.

Режисьорът Адам Уингард, който е работил дълго по адаптирането на мангата, е получил позволението на студиото да осъществи проекта другаде. Дата за официална премиера все още не е обявена, но Netflix уверено са поели щафетата и снимките вече са стартирали. В родината си Япония, мангата е адаптирана в анимационен сериен филм, три пълнометражни филма, сериал и мюзикъл.

Актьорският състав в главните роли вече е известен – Нат Уолф („Вината в нашите звезди“) като Лайт Търнър, Маргарет Куоли („Останалите“) като Миа Сътън, Кейт Станфийлд („Бандата от Комптън“) като Ел, Пол Накучи („Алфа и Омега“) като Уатари и Шей Уигам („Престъпна империя”) като Джеймс Търнър.

Възможно е да не разпознаете героите от мангата по имената, защото те не отговарят на оригиналните – Лайт Йагами и Миса Амане са заменени от по-подходящите за американската аудитория Лайт Търнър и Миа Сътън. Информация кой ще се превъплъти в един от ключовите за заглавието образи – богът на смъртта Риук, все още няма.

death-note-vol-1-9781421501680_hrСочена за шедьовър на детективския трилър, мангата “Death Note” проследява историята на гениалния ученик Лайт Йагами. Той намира тетрадка, която притежава способността да убие всеки, чието име бъде изписано на страниците й. Тетрадката принадлежи на бога Риук, който отегчен от скучния си живот я пуска в човешкия свят, за да види какво ще последва. С новопридобитата си божествена сила, Лайт започва да убива всеки, който смята за недостоен за живот. Неговата цел е да пречисти планетата от злото, да създаде един идеален свят и да стане негов Бог.

Поредицата от мистериозни убийства не остава незабелязана от органите на реда и след безуспешните им опити да научат каквото и да било се появява ексцентричният тайнствен детектив, познат само като „L”. Двамата гениални опоненти влизат в ожесточена психологическа битка, изпълнена с напрежение, обрати и изумителни ходове.

[ + ]