fb

Книжарници "Хермес" препоръчват, виж какво!

Книги и киноСпециални

Netflix ще екранизира романите на Харлан Коубън

2 мин.
US writer Harlan Coben, poses on April 16, 2016 in Paris. / AFP PHOTO / ALAIN JOCARD

Харлан Коубън, авторът на трилъри и криминални романи, сключи сделка за милиони долари с платформата Netflix, научаваме от Popcorn Movies. Договорът включва достъп до голяма част от произведенията му, чието адаптиране във филми или сериали предстои.

Петдесет и шест годишният автор има 30 заглавия в библиографията си, от които са продадени над 70 милиона копия по целия свят. Бестселърите му са преведени на 43 езика. Досега само две от произведенията му са били адаптирани за малкия екран, като и двете са представени с помощта на Netflix. Това са френският минисериал „Няма втори шанс“ (2015) и тазгодишният Safe с участието на Майкъл С. Хол, който получи доста положителни отзиви от критиците.

Сделката позволява на Netflix да започне веднага разработването на 14 от вече публикуваните романи на Коубън. Авторът ще се изявява най-малко като изпълнителен продуцент зад всеки един от проектите.

Ерик Бармак, вицепрезидент на International Originals for Netflix, споделя:

Криминалните романи на Харлан са любими на многобройни читатели по целия свят. Развълнувани сме да продължим нашето сътрудничество и заедно да превърнем изпълнените му със съспенс трилъри в оригинални продукции.

Предстоящият роман Run Away, който ще се появи в книжарниците на 19 март 2019 г., също ще бъде част от сделката за развитие.

Към изказването на Бармак Харлан Коубън добавя:

Да работя с екипа на Netflix по Safe, беше изключително удоволствие и се радвам, че получихме толкова положителни отзиви от публиката. Развълнуван съм да продължа партньорството си с тях, с ясната цел да създадем още филми и сериали, които да достигнат до още по-широк кръг от публиката.

Автор: Станислав Великов

Снимка на публикацията: Alain Jocard / AFP