fb
КнижарницитеНовини

Независими книжарници в директен сблъсък с веригите в конкурса „Моята любима книжарница“

1 мин.

Въпреки предварителните очаквания за доминация на големите вериги в конкурса „Моята любима книжарница”, месец след началото на челните места се намират четири независими книжарници и едва две, които са част от вериги.

До момента в надпреварата са се включили над 170 книжарници. В рамките на първите 20 позиции има равнопоставеност между независимите книготърговци и веригите – десет на десет, което прави „битката” за първото място още по-оспорвана. Борбата е напрегната и в географско отношение – първите 10 книжарници са от 6 града на България, но най-активно гласуват в София и Варна. Вотът започна на 10 октомври, като за първите няколко дни бяха събрани над 4000 гласа.

„В момента сред първите двайсет места са тринайсет книжарници от страната, а седем са от столицата. Има тенденция книжарници от по-малки градове да се придвижват напред в класирането и това доведе до няколко изненадващи размествания. Първите две книжарници в общото класиране са с много близки резултати, във Варна разликата между двете най-харесвани книжарници е само 7 гласа“, обобщават организаторите на конкурса от „Кръгозор“.

„Аз чета“ е основен партньор на конкурса. Голямата награда – уикенд в Лондон за човек от екипа на книжарницата победител, е осигурена от туристическа агенция „Лоял Травел”. Кампанията се осъществява със съдействието на катедра „Пресжурналистика и книгоиздаване“ към ФЖМК на СУ „Св. Климент Охридски“. Медийни партньори са: Actualno.com, Iwoman.bg, Momichetataotgrada.com, Stand.bg, E-vestnik.bg, Knigolandia.info, Chetecut.com и Bibliotekata.wordpress.com.

Гласуването продължава до 10 декември на www.lubimaknijarnica.com.

[ + ]