fb
БългарияНовини

Никола Райков представя новаторски книжен проект „Приказка от два свята“

2 мин.

Българският автор Никола Райков, станал популярен с приказките игри за деца „Голямото приключение на малкото таласъмче“, „Още по-голямото приключение на малкото таласъмче“ и „Добросъците“, представя следващия си иновативен проект. „Приказка от два свята“ използва елементи от настолните игри, за да пренесе децата в свят на приключения и откривателство.

Никола Райков

Освен луксозно издание от 100 страници с илюстрации на Мая Бочева проектът съдържа още Карта на приключението с 10 начални и 10 скрити локации. Децата ще могат да записват и променят числа върху самата карта в зависимост от изборите, които правят, с помощта на изтриваем маркер. Проектът съдържа и кутийка с близо 30 картички с магически премети, които децата ще събират и използват в хода на самата история.

Никола Райков коментира:

Въпреки елементите от настолните игри, това все пак си остава книга и централното място е на историята, героите и тяхната съдба.

Сюжетът на „Приказка от два свята“ отвежда малчуганите в свят, където хората привидно са изчезнали, а странни създания, наречени хонтолули, обитават тавана на стара изоставена къща. Те живеят в постоянен страх от сенките, които навлизат отвън, и никога не напускат своя малък, затворен свят. Един ден обаче млад хонтолул решава да избяга през нощта и да се впусне в приключението на живота си. Той попада в един напълно непознат за него свят, където решенията на самия читател ще определят хода на историята му.

Проектът ще бъде наличен от 7 май, като желаещите да го закупят ще могат да го направят само онлайн от официалния сайт на Никола Райков.

 

Никола Райков е роден на 21 юни 1981 г. в Стара Загора. Завършва информационни технологии в Чикаго, но веднага след дипломирането си се завръща в България. Носител е на престижната награда за детска литература „Константин Константинов“. Електронните издания на книгите му се превеждат от доброволци по цял свят, а наскоро „Голямото приключение на малкото таласъмче“ излезе и в Латвия.